18 d’octubre del 2006

La frase de la setmana (2): Andreoti

Un amic que m'envia frases de tant en tant, m'acaba d'enviar una que em ve al pèl pels temps d'eleccions que corren. Sempre va bé escoltar les veus de vertaders polítics (i no dels de pa sucat amb oli que tenim ara) que poden donar una visió tranquil.la i més serena del que vol dir "fer política".

«Governar no consisteix en solucionar problemes sinó en fer callar aquells que els provoquen. »

Giulio Andreoti, polític italià (1919-?)

La qüestió, és clar, és saber qui provoca els problemes i què són problemes per segons qui.

4 comentaris:

Montse ha dit...

Doncs a mi no m'agrada... em sento empresonada, en aquesta frase. Com si la societat ho tingués tot disposat perquè si jo no estic d'acord en alguna cosa em puguin posar les peres a quart. Bé, sense el "com".

(ep, jo sóc pacífica, que consti) però em sona a manipulació, què voleu que us digui?

potser no l'acabo de copsar bé, però és que hi ha algunes frases queeeee... gññññññ... grinyolen? (no sé si seria la paraula)

Bé, si voleu en seguim parlant!

Nanit, veí, me'n vaig a dormir, que fa una sonnnnnnnnnn...

Anònim ha dit...

La frase és genial, però venint de qui ve també fa una mica d'angúnia pensar en el concepte de "fer callar"...

Joana ha dit...

La qüestió és saber quin tipus de problemes . Provocar per provocar és molt diferent de fer sentir la veu quan existeix el problema. Jo crec que la capacitat de resoldre'ls també està a les mans dels polítics. I sovint el que fan és empitjorar-los. No acabo de veure-la ben clara, la frase.
En parlem

Anònim ha dit...

La frase és molt il·lustrativa i es pot interpretar de moltes maneres, en positiu i en negatiu. Depèn de si els qui provoquen problemes tenen algun motiu just o no... en fi, la cosa em portaria molt lluny.