16 d’octubre de 2012

Felicitat compartida


"El veí és un desastre! Ens deixa un discurset escrit per llegir-lo en el lliurament de premis i va el paio i  ni es presenta a la gala, ni re!... És el que no hi ha...
I no ens diu ni ase ni bèstia després...Tros de carallot!"

Això és el que deurien pensar els organitzadors de la gala Premis C@ts  que es va fer diumenge passat al vespre. Ja podien anara esperant, ja... Jo m'havia apuntat a l'agenda que la gala es feia... al terrat de casa!,  i per això l'havia engalanat amb senefes, girnaldes, llums i espelmes, a banda de tenir un parell de taules curulles de canapès i dos cossis amb gel amb cerveses, tòniques (pels cubates)  i cava. 

Quan ja era ja mitja  nit passada i estava més sol que un mussol, ja vaig veure que alguna cosa no rutllava. Bé, jo ja no rutllava feia  estona perquè una ampolla de whisky i dos de cava me les havia engiponades entre pit i espatlla tot solet. I dels canapès, només quedaven els de formatge, que a mi no m'agraden.

Resulta que baixo a baix al replà -fent tentines per les escales, però amb molta diginitat- a llençar les escombraries i em trobo el porter que em diu:

"A bones hores, mestre!", mentre recollia amb l'escombra tot de confetis i agafava d'un racó un tanga que alguna noia s'hauria tret amb l'excitació del moment. Aleshores, despertatnt-me,  ho vaig veure clar, com el Foix.

"Però... era aqui a baix...?"

"Si home, que no heu sentit els crits d'alegria?" I les ovacions cada cop que es donava un premi?"

Ara ja veig que a banda de senil, sordejo. En fi, estic fet un quadre. De Pollock.

"O sigui que ni us heu assabentat que us han donat un premi?"
"Com? A mi?"
"No, home, a la Santa Inquisició si us sembla..."
"Quin, doncs?"
"Al  blog seu; aquell deles Histèries veïnals. Com a millor blog participatiu"
"Histèries? Voldrà  dir Històries..."
No sé, la collonada questa que vostè s'empesaca amb quatre sonats més...!
"Però si són mé de cent veïns!
"Doncs això: cent sonats!"
"Què m'està dient! I jo així, amb aquests cabells i els calçotets sense estrenar. I miri que al competència era dura...Però això està molt bé"
"Collonades... Miri com m'ho han deixat tot... Tingui, m'han doant això per si el veia i per si ho vol posar allà on li capiga...(això ho diu ell que des que sap que sóc el que li foto la propaganda comercial a la bústia, me la té jurada).
"Oh, i tant que m'ho poso! Ara mateix i aquí sota! Miri:"Doncs ja sabeu veïns i veïnes. Podeu dir amb indissinulat orgull que als veïns del replà, uns conjunt de veïns de la  catosfera ens han donat un premi...Felciitats compartides!
Com? Què dieu? Que si he subornat el jurat? Per qui m'heu pres? Be, val..., ho confesso...,  algun pernil sotamà els vaig fer arribar, d'acord...Però era del Condis, eh! I què dieu? Que si em quedo tota la pasta gansa  del premi? I ca! Ara mateix vaig a veure al Mas Cullell i amb la dotació rebuda, estic segur que pot eixugar el dèficit de mig departament de Cultura i ja no cal demanar rescat ni a les Espanyes ni a les Amèriques. Generós que és un! Perquè després digueu... Bé, amb el que em sobri, algun viatget en creuer al Carib em puc permetre...No us sabrà greu, oi? Potser em queda un plaça, a sortejar...

Ahi queda.

I per cert, ara recordo que ens falta acabar un relat de la dotzena tongada i que el microrelat, ja està a les acaballes. A veure si abans de la Indepedència podem fer-ne un altra tongada de les Històries veïnals, que m'avorreixo...

En fi: felcitats compartides amb tot@s! Abraçades a ells i petonassos a dojo per elles...
I enhorabona als organitzadors. Tot una feinada, eh! Ja es veu amb com heu deixat de llardós el replà...L'any que ve, llogueu el Palau. Ja us passaré un contacte que tinc, si us cal.. Un tal Millet...

PS 
Per cert, de qui era el tanga?
PSS
Queden algunes birres en fred...Algú puja a fer un brindis?

17 comentaris:

XeXu ha dit...

Aquest és l'any de les Històries Veïnals, eh! Festa de celebració de l'edició 10 (en absolut virtual!), llibre publicat i ben arrodonit amb un c@t ben merescut per tota la feina feta, tots els participants que hi han passat i passen, i les ganes de seguir. Un bon reconeixement per un bon projecte, felicitats per tots, i per tu Veí com a instigador!

Montse ha dit...

Moltes felicitats, Veí! com a veïna participant, estic molt contenteta per la part que em toca (em toca alguna part? eh? eh? eh?)

:D

Ara que no decaigui! seguim endavant!!

joan gasull ha dit...

felicic@ts....i.et cassegurar que el tanga no és meu

emily ha dit...

Mira que l'has fet llarg el post, i només m'he quedat amb lo del tanga...FELICITATS!!!!!
Ara ja sé on para el tanga del filet de perles, guarda'l i me'l tornes, eh? que vas pasta...

Laura T. Marcel ha dit...

Mira que ets un cas, eh? Això del terrat ja ho té, que a vegades vius en un altre món, però com tot, també això te la seva part bona i la no tant bona. I en aquest cas crec que la bona és mooolt bona i ho compensa tot.
Felicitats Veí de Dalt i felicitats a tots els veïns del mig i als de la planta baixa.

Salvador Macip ha dit...

Motles felicitats, Veí! (i a tots els veïns que hi han participat, és clar)

sa lluna ha dit...

MOLTES FELICITATS VEÍ!!...
i a tota la colla també.

Aferradeta i per molts anys!!

Carme ha dit...

Enhorabona a tots!

Ei! el tanga tampoc és meu, que jo prou feina tenia llegint el discurset del veí que no es va presentar...

I que consti que el porter ens té mania, i no sap què fer per donar-nos mala fama... que ho vam deixar tot net i endreçat...

Pais secret ha dit...

Felicitats!

(m´ha passat com a l´Emily, m´he quedat amb el tanga!)

lolita lagarto ha dit...

Moltes felicitats Veí!

fanal blau ha dit...

Tot i sent de les darreres veïnes que han arribat a l'escala, t'he de dir que ets un bon President de la comunitat...però la propera vegada fes el favor de venir a la reunió! :)
Felicitats!

cantireta ha dit...

Jo no era la del tanga. Però m'agrada que la gent se reuneixi en llocs per escriure, i que sigon aquests.
Un petó!

El que em passa pel cap ha dit...

Jo TAMPOC era la del tanga -ja us ho devia-ho imaginar- però vaig perdre una arracada molt bonica del nespresso. Algú l'ha trobada?
Felicitats a tots els veïns per la part que ens toca i especialment al Presi!

Glo.Bos.blog ha dit...

eh, que la del cap soc jo, la Glo.bos!!!

Pere ha dit...

Moltes felicitats "veïns", sempre sou els meus preferits.

Bon dia veí de dalt :)

Joana ha dit...

Ben merescut el premi per tot l'enrenou que porta això de les HV...que de fet ja hi disfrutes ja pilloo :)
Vinga una abraçada i "això del tanga"...et vaig dir que fossis més discret home ! :)

Joan Vigó ha dit...

Moltes felicitats, veí. S'ha fet justícia, sens dubte.

Una forta abraçada!