12 d’abril del 2008

Del mes d'abril, pluges mil; al mes de juny, la falç al puny: de memes, reivindicacions i promeses.

El mes d'abril és més de commemoracions. Serà el Dia de Sant Jordi i el Dia del Llibre (ja us imagineu quin mediàtic serà líder de vendes enguany?) Ja teniu el títol escollit per regalar-me?... I segurament serà també el mes de l'eliminació del Barça de la Champinyons lig.

Però també ha estat un mes que al veïnat s'ha mogut. I molt. He vist com la Palito traspassava el llindar de les 50.000 visites i ho celebrava amb la participació, voluptuosa, de convidats i convidades amb relats eròtics d'alta graduació. N'ha sortit un experiment interessat que us convido a visitar. Jo hi vaig participar en les votacions. I no us diré si en alguna de les fotos...

Però no és l'única que està de celebracions. A ca la Cuca al cau, han passat dels 100.000 posts. Ui!, vull dir de les s 100.000 visites! Això si que és obrir la porta i no parar! Quina enveja! I per celebrar-ho ens convida a que li enviem posts ben calentons, també. Alguna cosa m'hauré d'empescar... que el Gatot i la Noa bé s'ho valen.

Però això no acaba aquí. També he vist que el nostre veí escriptor ha fet un any de vida i va de gira mediàtica amb el seu llibre amunt i avall. També hauré de fer-li la ressenya algun dia, oi? I que la nostra musa entre muses, ja n'ha fet dos, d'anyets! Qui ho havia de dir com se'ns fan de grans els blogs. Sembalva que fos ahir!

En canvi, d'altres veïns, veïnes en aquest cas, sembla que ens volen deixar definitivament. Comencen a ser masses. (Ja no sabrem més de tu, Meta?)

D'altres, generoses en excés, em fan regals injustificables, que agraeixo enormement i que col.locaré en lloc destacat del prestatge del menjador. Això dels regalets entre blocaires comença a ser una plaga. Divertida, però.

N'hauré de nomenar cinc jo ara. Doncs vinga, que és tard i vol ploure...(I busco gent que no hagi votat mai). Els meus Dards enverinats van per:

1. Babèlia, perquè gaudeix d'una sensibilitat especial
2. Anna, perquè és bibliofila i inquieta.
3. Carme Rosanas, perquè tanta poesia mereix un reconeixement.
4. Saragotana, per ser Transformador i instigador (tot iq eu no li agradin els premis)
5. Platxèria, especialment per les seves recomanacions finals

El 1er lliurament de Premis Dardo 2008 s’obre pas entre un gran elenc de premis de reconegut prestigi en el món de la literatura i, amb ell, es vol reconèixer els valors que cada blocaire mostra cada dia en el seu esforç per transmetre valors culturals, ètics, literaris, personals, etc.., que demostra la seva creativitat a través del seu pensament viu, que està i roman, innat, entre les seves lletres, entre les seves paraules trencades”.

Fins i tots les veïnes del replà (o sigui "elles") es van passant un regalet de l'una a altra. Ara que hi ha més ministres dones que homes, suposo que estareu felices! I ja parareu, eh? ;-)

Finalment, d'altres veïns organitzen sopars-debats d'alt nivell i rabiosa actualitat. No hi vaig ser en cos, però si en esperit.... I molts de vosaltres esteu enllestint les Històries veïnals (ja en tenim tres d'acabades) i el cadàver avança a poc a poc, esglaó a esglaó. Vinga, gent, que falta poc per penjar-lo en aquest!

En fi, que si tot això plegat no és la web 2.0 aquella que diuen els gurús de la Catosfera, que vingui la COPE i ho negui!

I després de l'abril; vindrà el maig. Mes de Maria, diuen. Més de pluges, esperem ("Pel maig, cada dia un raig"). Tant de bo! Però la pluja que caurà serà també d'una altra índole... no avancem esdeveniments i seguiu connectats a l'aparatu.

Però també hi ha crides que es fan des del món blocaire per causes "políticament correctes". La que fa a Les dones i els dies (només pel nom ferratià del blog, ja mereix una atenció, oi?) em mereix l'atenció. I especialment pel poema de Shit Tao. I avui veig que és 12 d'abril i toca dir-ho. Ho he vist a cal Llibreter.

El poema de Shi Tao, que rememora els tràgics fets de la matança de Tiananmen ha estat traduït a més de 60 llengües.


JUNY

Mai de la vida
aconseguiré esquivar el "juny".
Juny: se m'hi va morir el cor
i se m'hi va morir el poema,
també l'estimada
hi va morir en un romàntic bassal de sang.

Juny: un sol abrusador m'esqueixa la pell
i revela l'abast veritable de la ferida.
Juny: el peix se'n va del mar de sang,
neda cap a un altre lloc on hivernar.
Juny: la terra es deforma i els rius baixen en silenci,
munts de cartes ja no troben per manera
d'arribar a mans dels morts.

Shi Tao

(Traducció del xinès de Manel Ollé)

Ah! I d'aquí dos dies commemorem la II República!


Si t'ha agrada't, pots votar-me a:
Votam al TOP CATALÀ!

10 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola veí,

Veig que com sempre no pares... Només comentar-te que -per si et ve de gust- t'he proposat per un meme amb regust de sal... saladet, vaja.

Salut

Jo Mateixa ha dit...

Deu ni do, avui em tocat varies tecles eh :-)

Vaig a veure la resta d'HV, que no he pogut entre setmana!!!!

Petons!!!!

Anònim ha dit...

Gràcies per parlar de mi i del resultat de les votacions!! No ho sabiaaaa!!!
Però apren-te d'una vegada que el meu nick és PALITOOOOO a seques, homeeee!!
jejeje...
estooo... jo venia a dir-te que tens una coseta al meu blog, per si et ve de gust passar-t'hi...
Petons!!

Striper ha dit...

Ostres quina repasada veinal.

Rita ha dit...

Felicitats per a tu també, veí!

Joana ha dit...

T'afecta la primavera Veí ...i molt!
Felicitats i gràcies, com sempre... encantador!

Anònim ha dit...

"Munts de cartes ja no troben la manera d'arribar a mans dels morts" em posa la pell de gallina i em recorda altres coses esgarrifosament trasbalsadores.

Gràcies veí, per premi, i felicitats pels teus, que te'ls mereixes tots.

Robertinhos ha dit...

apa nen, ja tens el quart premi!

miquel ha dit...

Ostres un altre premi :-( Ei, que és broma! Moltes gràcies per recordar-te de mi i de les transformacions, de les quals tu ets un mestre, aquí i allí (allí encara tens espai reservat per si se t'acut reincidir:-)

Trina Milan ha dit...

Veí,
ja he trobat el que buscava..el premi...perdona però la Sibil·la no em deixava llegir altres blocs...
gràcies gràcies...tindràs un regalet aviat....agapimu...