21 de març de 2010

De rutes literàries


Com en anys anteriors, i coincidint amb l'inici de la primavera, es posa en marxa el cicle de rutes literàries pels parcs naturals, destinades a conèixer l'entorn que es duen a terme en cinc espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals, entre març i juny. Utilitzant la literatura com a fil conductor, l'objectiu d'aquestes rutes és apropar els espais naturals a un públic divers i interessat a aprofundir en la geografia i la cultura del país, de la mà d'alguns narradors i poetes o de els obres i poemes que aquest hagin escrit sobre el territori.

Totes les sortides es fan a les 10.30 h del matí, tenen una durada d'unes dues hores i mitja i un preu de 3 euros. Les organitzen Conèixer BCN

El dissabte 20 es va fer la ruta Verdaguer i Collserola. En el mateix Par de Collserola. també es farà, la ruta 'Vallvidrera i Montalban' que està prevista per al 27 de març, amb sortida des del centre cívic que du el nom de l'escriptor, també a Vallvidrera.

El Parc del Garraf acollirà el dissabte 10 d'abril la ruta Sitges i els modernistes. El punt de trobada és la plaça d'Eduard Maristany, on hi ha l'estació de tren de Sitges. Al mateix parc, el dissabte 24 d'abril es farà l'itinerari 'Vilanova i Víctor Balaguer', amb sortida des de la biblioteca Joan Oliva, situada a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.
Al Parc Natural del Montseny, el dissabte 8 de maig es podran descobrir els 'Poetes del Montseny. Literatura popular i culta'. La trobada, a la plaça Major de Viladrau. A prop del Montseny, als Cingles de Bertí, es farà la ruta 'Figaró-Montmany i el modernisme literari: Els sots feréstecs' el dissabte 22 de maig, amb trobada a la plaça Major del Figaró.
'Lola Anglada a Tiana' és el títol de la ruta del Parc de la Serralada de Marina, que es farà el dissabte 5 de juny. El punt de trobada és davant la Biblioteca Can Baratau, a la plaça de la Vila de Tiana.
La darrera sortida serà el dissabte 19 de juny pel Parc Agrari del Baix Llobregat, on es podrà conèixer 'El patrimoni literari a la vora del riu i a la perifèria de Barcelona'. Els participants es trobaran a l'estació de Cornellà-Riera dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

El PDF de les rutes, aquí

I és que ja ho va dir el poeta...
7 comentaris:

Emily ha dit...

Vesino, si vienen a haser una ruta por Madriz, me avisas. Te pago el AVE

zel ha dit...

Jo faré les literàries i verdes des de casa..., així,davant d'una amanida... estic primaveral astènica!!!!

Joana ha dit...

Quina magnífica manera de pasar un dissabte...

sànset i utnoa ha dit...

Una molt bona iniciativa... que hauríem de fer extensible a molts d'altres indrets del país!

*Sànset*

Albanta ha dit...

Uffff, com m'agradaria poder anar!! Tots eixos llocs són tan encantadors!! (Que ho sé bé, que m'ho han contat!!! ;)))
Que ho passeu molt bé, guapíssims!!

Cris (V/N) ha dit...

M'encanta la inicitiva i a més a un súper bon preu!!! Però vinc morta de patejar por los "madriles" i de valència i necessito recuperar-me, arf, arf.... petons Veí :) muassssss!

El veí de dalt ha dit...

Emily,
voy volando...

Zel,
verdes? No són eròtiques, eh?

Joana,
poz zi.

Sanset,
ja se'n fan més, eh?

Albanta,
no,si no hi anem. Només ho comunico.

Cris,
descansa per agafar forces