9 de gener del 2010

El veí tanca la paradeta: d'aquí dos mesos torno.

 
Manda güebs! Mira que entre els 76 participants possibles per fer-me el regal del blocaire invisible, va i em toca Ell (negreta i vermell)! Quan llegia les poques pistes que deixava ja se m’anaven escalfant els baixos; fins que vaig veure que era cert.  L’Anna Tarambana em diu que són coses del destí. I alguna de vosaltres dirà que hi ha tongo. Que això está “amañado”. I és que ja ho diu la cançó: “Si naciste pá  martillo, del cielo te caen los clavos...”. I mira que a mi son uns  altres  els claus que m’agraden… En fi, què hi farem. “Els camins dels Senyor són inescrutables”, diría, si fos capellà (que no en sóc, i per això ja tenim al Mossèn). “Alea iacta est”, diria, si sabés llatí; que no en sé.  I si sabés de lletra -que tampoc en sé- m’aplicaria la frase aquella de Flaubert: “ No labra uno su destino, lo aguanta”. I quina creu, senyor, he de suportar jo!

Doncs ja ho sabeu. Si llegiu el regalet que m’han encolomat Ell (negreta i vermell), el meu amant d’un dia (crec que se li van posar els pèls de punta en llegir-ho) veureu que us hauré de deixar dos mesos.  Partiré cap a un país desconegut (vaig a mirar on para això de Colmenar Viejo; que deu ser lluny del cagar), tot solet i amb la meva circumstància (que deia el Gasset aquell; avui estic especialment pedant, ja veieu). Jo, que podria dir que mai he travessat l’Ebre (ni el Rubicon, com va fer Juli César abans d’entrar a Roma; veí para ja de donar al tabarra amb frases lapidàries), ni he sortit de Blogville, ni quasi del meu replà; va i resulta que he d’estar dos mesos fora per aprendre no sé quina llengua vernàcula que escriu aquell tanoca i demostrar-li d’una vegada que la domino (la llengua, no la vernàcula; que no sé qui és però sona que deu venir dels Carpats).

Va llest, el paio! Si es pensava que m’acolloniria i que declinaria el regal. Doncs no! El veidedalt (negreta) els té ben posats (un moment, que ho comprovo...; sí, encara els duc a puestu); i accepta el repte d’aquell que no sap ni que són les “is” llatines.  O sigui que agafo la maleta, la bufanda, el bloc de notes, el meu patito de goma i me’n vaig a conèixer les Espanyes.

No patiu. Aniré deixant post dels llocs  per on passi i la gent que conegui. De les farres, només explicaré els prolegòmens (que vol dir, introduccions; preliminars, vaja; no de les altres; què us pensàveu?). I d’aquí dos mesos ens trornarem a rrobar al replà; una mica més vells però una mica més savis. O com va dir un tal Bécquer, que crec que era un assidu de la tertúlia del cafè on anava el Paseante, allà pels 1860 (el noi ja té una edat):  “Cambiar de horizonte es provechoso a la salud y a la inteligencia”.

Àpali! Bon vent i barca nova!

PS
Veïns, us deixo la clau  sota l’estora de l’entrada. La casa és vostra; disposeu com vulgueu però em canvieu els llençols cada cop que els feu servir, eh?  Espero que la Rateta em miri la bústia i me la buidi de factures (no cal que les paguis, però si vols...); que la Violette no pateixi: li enviaré les meves sabates negres balladores a temps; que l’Helena segueixi fent fotos arreu: algun dia li encarregaré una  feineta; que la Joana pot entrar a fer xocolata desfeta a la cuina i convidar-vos a esmorzar tots els dissabtes el matí (i mentre, que vagi assajant el JocG de la Candela amb el Gatot); que la Núria Aupí em planti gira-sols al terrat; que  L’Avi pot entrar a agafar el whisky de malta si n’ha de menester; que la Rita pot pujar a regar les plantes cada setmana; que l’Arare no cal que li doni menjar al gat (senzillament perquè no tinc gat –i, a més, perquè crec que va coixa); que la Zel m’enviï en fascicles els passos de salsa que he d’assajar a la propera festa; que la Carme tindrà la meva aportació als Personatges itinerants (al millor seré jo mateix!); que el Robertinhos em pot planxar tota la roba que deixo a la post (els pantalons negres, del revés, recorda!) i que l’Striper, em sargeixi els mitjons foradats de pas; que l’Emily no aprofiti per fer-me assassinar  a traïció a la seva novel·la de culte Dash i Lilly  (que la veig a venir); que el Zinc no aprofiti per robar-me tots els discos de la Feliu que tinc a casa sense que ningú el vegi;  que en Té la Mà em pinti el menjador (no té una mà de més, doncs que la faci servir!); que la Déjà Vie em canviï les cortines per unes d’italianes; que la Silver agafi els llibres de poesia que vulgui de la biblioteca i que la Viuillegeix em torni tots els que em deu (que és molt llesta ella!); que la Khalina miri si hi ha bombetes foses (la dels raigs UVA també); que l’Albanta revisi sovint l’spa; i s'hi posi amb qui vulgui; que l’Alepsi aprofiti per instal·lar el seu despatx temporal, que la Cris pot fer servir la dutxa per treure’s la salabror de la mar; que la Xurri em buidi les papereres i aprofiti algun paperot per deixar-me alguna nota dedicada; que els Trio d’Asos poden muntar una timba de pòquer il.legal al terrat; que el Tibau em deixi un regal literari del seus encara que sigui fent tongo; que la Mercè em posi en ordre els llibres de comptes de la comunitat  i que l’Eli faci servir la boca per alguna més que per xerrar! I que el Fra Miquel us confessi a tots plegats (i a ell primer) quan munteu les juergues al terrat! I a tota la resta que no us cito és perquè se m'escapa el tren.  Ja ho sabeu que vos estim a tots igual; com diuen els d’Antònia Font.

PPS
Snif!

PPPS
Fins d’aquí dos mesos. Tanco la paradeta. Apaga y vámonos (veus, ja començo a practicar la llengua de Cervantes) Sigueu bons minyons i millors veïnes; que guapes ja sé que ho sou.

Les reclamacions de la meva partença: a ELL (caixa alta, negreta i vermell)

Si t'ha agrada't, pots votar-me a:
Votam al TOP CATALÀ!

29 comentaris:

Rita ha dit...

No sé com t'ho passaràs tu al Colmenar aquest, però casa teva semblarà el camarot dels germans Marx amb tanta gent per allà. :P

Acabarem sense fer cap feina de les que ens has encomanat, però fent una festassa que ni t'ho explico... hahahaha

Ja cal que ens deixis la nevera ben plena!


Molt bo, veinet!!!
Petons i bon viatge! ;-)

nimue ha dit...

jajajajajajaja!!!! Veíiiiiiiií! però explica'ns cosetes del viatge, eh! vols que avisem als de la National Geographic? aimare,aimare, i abriga't que fa un fred que pela!!!! i estudia molt!!! i tornaaaa!!!!

Anna Tarambana ha dit...

T'estàs a punt de convertir en el "Calleja" de Blogville, això és com "El último superviviente"! Deixa el pavelló ben alt.

No et preocupis que et vigilarem el piset!!! Però tu mantingue'ns informa't. Et podem passar botifarra amb seques de contravant. ;)

Carme Rosanas ha dit...

Uf! ja començava jo a preocupar-me pels P Itinerants! M'encantarà que hi siguis com a participant i molt més com a personatge... xalarem!

Bon viatge i no t'explico com trobaràs la casa amb aquesta gentada! Que no et passi res!

Montse ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Montse ha dit...

Com que no tens gat? Com que no tens gat? Aprofitant la teva absència te'n deixaré mitja dotzena, que al club de vela n'hi ha ple i són tots orfes, pobrets...

Deixa'ns la nevera plena (i el moble bar, veí, que et veig amb el güisqui a sota el braç, vine cap aquí i torna'l a "puestu"!)

I no alquiles demasiadas sillas ni hagas el ojo vivo,i tampoc sueñes tortillas. Ah I no deixis titella amb cap!

I no lliguis gaire, que se't veu el plumeru!

Zincpiritione ha dit...

Benvolgut veí, no heu de patir per re. No tan sols vetllaré per la integritat de la vostra discoteca bo i custodiant els discos de la Feliu, sinó que agrediré amb especial acarnissament tot aquell que intenti encolomar-vos, com qui no vol la cosa, un disco de la Marina Rossell.

Saludeu de part meva tota aquella gent tan gallarda i altanera de les Castelles!

Six X ha dit...

ai! veí et trobaré a faltar, molt!!!

Els del PiT ha dit...

No, no, jo he estat a Colmenarejo, però a Colmenar Viejo no, potser l'avi Gres sí que hi ha estat...
Plaaffs!!!
Culleres avi!
Hi hi hi...
Bons viatges!

Anna ha dit...

Be doncs que gaudeixis de la passejada, i pel piset no pateixis, hehehe, ja veus que estarà permanentment ocupat!
Torna aviat!

Cris (V/N) ha dit...

La dutxa te la mantindré en perfecte estat de revista, per que fins al maig o juny no penso banyar-me al Mediterrani, jajajajaa, passa-ho molt bé, vagis on vagis, t'enyorarem, i vina a deixar-nos petons i tal, vale? muasssssssssss guapo :)

Emily ha dit...

Ara m'agrades, amb un parell d'ou...Jo et vaig proposar d'acompanyar-t'hi, però has passat de mi olímpicament. No ploris si quan tornis, ja no em trobes :P
De moment, seguiràs viu, necessito caradures com tu per a la trama. I et perdràs el sexe amb la teva dona de fer feines? I si torna la Lilly?
Bon voyage, i es de dormir amb la iaia, pobra dona.

Striper ha dit...

EH els mitjons per sargi seran nets no?

khalina ha dit...

a mi em toca revisar les bombetes? A veure si caic de la cadira. Espero que algun bon veí m'aguantarà per no caure, oi?

Veí, i si t'han posat unes quantes TVs a Colmenar i es fa un Gran Hermano amb la teva sortida? Vigila darrera els quadres, et gravaran en acció amb la iaia

MK ha dit...

Ojo! palpali el cap a l'avia. Si va rapada ,mau.
Si tot palpan trobes rés que no hi hauria de ser allí on es.Mau...
No ten refiis los caminos de seducción del Paseante ...son inexcrutables!

gatot ha dit...

ui, veí! que a mi no m'han convidat a jugar al jocG, eh?
però si s'ha de jugar es juga, que diuen que és molt sa menjar fruita! :D

i si et trobes en un "apuru en terres mesetàries, recorda el que diu Laporta que sembla és un recurs i t'entendran: "al loro, que no estamos tant mal!"
:)

petons i llepades de bon viatge!

el paseante ha dit...

Va, que tornaràs fet un home, parlant un castellà perfecte. Segur que el primer que em diràs serà: "ándele a chingar a su madreee, güevónnn". Ho diuen molt a Colmenar. Bon viatge.

RaT ha dit...

És tard, et llegeixo, escolto "vos estim a tots igual" i ja t'enyoro, veí. Les factures no les podré pagar però si vols canvio el número de C/C i que les pagui l'amo de l'edifici.

Almenys escriu-nos, explica'ns que veus, com parlen la gent llunyana, quins aliments mengen i, si vols, com es relacionen amb els estrangers.

Coi de tanoques...

as de diamants ha dit...

Estudia molt, Veí!

I això de les timbes, espero que parlis de timbes de cartes (o és que tens un llit molt gran al piset?) :)

BACCD ha dit...

Hosti tu! Sí que necessites gent perquè et faci coses... Jo me n'he salvat, jijijiji... Però espero llegir les teves aventures a Colmenar Viejo i participar en unes quantes "juergues" al teu terrat XD

Joana ha dit...

Quina mala llet aquest paio no?.
T'espero asseguda al replà.
Petons per el camí... :)

zel ha dit...

Jo t'estaré esperant a punt per ballar. Ja saps que t'estimo.
Per posar comentaris als videos del youtube, els has de pujar tu, és a dir, et fas un canal, com si fos un compte qualsevol de correu, i quan puges els videos que has fet, dalt surt una finestreta que diu "editor de comentaris o anotacions",i només has de triar la forma i el color, dir "editar" i jatà!!!!


Petons, t'enyorarem...

Gabriel ha dit...

Bon viatge!!!
Seguirem amb atenció tots els teus posts sobre els teus quefers a les Espanyes...
Estic segur que faràs molts amics i quan tornis muntaràs per aquests amics un altre bloc que es dirà "Malegrodeverte" del Vecinodearriba.
(Amb els deures que has posat a tots els teus devots veïns de Blogville, crec que el teu piset estarà més concurregut que les Rambles)
Bon viatge i molta sort!

Garbí24 ha dit...

Apren lo justet d'allà..que tot lo altre no es bo.
Sigui com sigui has de fer el cambiasso yaya/filla...o potser no que la yaya almenys te experiència.
Quina enveja....bocata calamares i sense tomaquet!!!!!.

rhanya2 ha dit...

Espero los zapatos antes del 17 tal y como quedamos, Veí!!
Buen viaje y recuerda que la Rateta y yo te haremos una visita para concretar lo del video, te parece?
Veeenga! Nos vemos pronto!!

(així et vas ambientant...)

Viatger ha dit...

Ostres VEÍ ,a Colmenar Viejo , però si jo hi vaig passar 2 mesos també , cumplint amb la patria ja fa una pila d'anys !! Que se t'hi ha perdut allà?

Mira , et dedicaré el meu darrer repte , que et va que ni pintat!

Que te vagi molt "bonito"

atikus ha dit...

La verdad es que Colmenar viejo esta algo lejos de cualquier sitio...pero la aventrura es la aventura!!!

suerte y ánimo Vei!!!

mossèn ha dit...

et deixaré el bany ple de pèls !!! ... salut

Betty ha dit...

Hola veí, jo torno i tu t'en vas!! el món és ben extrany. Petons i llepades! Caliope