17 d’abril del 2010

Poesia als parcs, de nou. Versos sentits a la natura...

Torna el cicle Poesia als parcs

Enguany es recorreran 10 espais naturals de les comarques barcelonines.
Els poetes Jordi Boladeres i Carles Duarte acompanyats de la Coral Mare de Déu del Turó de Montcada engegaran el dissabte 17 d'abril a les 19 h a l'ermita de Sant Pere de Reixac (Parc de la Serralada de Marina) la sisena edició del cicle Poesia als parcs que sota el títol genèric 'Com el paisatge, així són els poemes' viatjarà a deu espais de la província de Barcelona, a un de la província de Girona i a quatre parcs d'Itàlia. La coordinació del cicle va a càrrec d'Ester Xargay i de Carles Hac Mor.
Emmarcat en el programa Viu el parc, el cicle d'enguany 'Com el paisatge, així són els poemes' tindrà lloc d'abril a novembre. Després del primer recital al Parc de la Serralada de Marina, el cicle viatjarà a la Ligúria, a Itàlia. En concret, serà al Parco delle Cinque Terre el 7 de maig i a Sarzana el 9 de maig dins el marc de la fira 'Un vino, un territorio', promoguda per l'associació Cittá del Vino. Hi recitaran Pura Salceda i Laia Martinez acompanyats d'Adrià Gandia (viola de roda)

Tornant a la Xarxa de Parcs Naturals, el cicle recalarà al Marquet de les Roques (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac) el 23 de maig a les 12. Els poetes són Montserrat Abelló, Ivette Nadal i Joan Todó. La següent cita és a l'Ermita de Sant Mateu de Premià de Dalt (Parc de la Serralada Litoral), el dissabte 29 de maig, a les 18 h. Hi recitaran Max Besora i Xavier Caballero.

El divendres 23 de juliol a les 22 h el cicle visitarà la província de Girona per anar al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Dins el cicle 'Nits d'estiu', hi recitaran Marc Romera i Josepmiquel Servià.

El recital d'enguany al Parc Natural del Montseny tindrà lloc el dissabte 24 de juliol, a les 18 h a la nova seu del parc: la Masia Mariona (Fogars de Montclús). Hi prendran part Ferran Aisa i Maria Cabrera i hi cantarà la Coral de la Diputació de Barcelona.

El segon viatge a Itàlia del cicle Poesia als parcs es farà a Sardenya. El dijous 2 de setembre serà al Parco Nazionale della Asinara i el dissabte 4 de setembre al Parco di Porto Conte. Hi viatjaran els poetes Joan-Elies Adell i Xavier Garcia i els músics Maria Carreras (acordió) i Carles Borrell (guitarra).

Al Parc del Montnegre i el Corredor el cicle arribarà el diumenge 26 de setembre, a les 12 h a la Font del Pradelló (Olzinelles, Sant Celoni), amb Salvador Giralt i Marc Egea (viola de roda).

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona acollirà el cicle el diumenge 10 d'octubre, a les 12 h a l'Ermita de Sant Feliuet de Savassona (Tavèrnoles), amb Tomàs Àrias i Patrícia Tosquella.

Els penúltims recitals es faran al Conjunt històric d'Olèrdola (Parc d'Olèrdola) el diumenge 17 d'octubre, a les 12 h amb Eduard Escoffet i Vinyet Panyella i a la Plaça del Castell, s/n (Castellet i la Gornal) del Parc del Foix el diumenge 14 de novembre, a les 12 h amb Susanna Rafart i Andreu Subirats. Tancarà el cicle, com és habitual, el recital que tindrà lloc a Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts (Begues), al Parc del Garraf. Serà el diumenge 21 de novembre, a les 12 h amb Teresa Colom i Jordi Prenafeta.
Existeixen fitxers associats Programa del cicle Poesia als parcs 2010 [pdf]

7 comentaris:

Joana ha dit...

Ho trobo una magnifica iniciativa, es fan moltes coses que la majoria de gent no sap.
Ptonet

zel ha dit...

Ole, ole, hi podré anar, a Torroella, el meu segon poble!

ja sóc a les veinals, eh? si me'n descuido em passa!

Gabriel ha dit...

Gràcies veí per comentar-nos aquesta iniciativa.
Un bon paisatge i un bon poema, em sembla un bon combinat. Una iniciativa que d'actes poètics se'n poden fer tot l'any.

Violeta ha dit...

Que bé que ens informis de tots aquests actes tan interessants, Veí.

Moltes gràcies!

El veí de dalt ha dit...

Joana,
costa arribar arreu. Això només ho fa el Barça!

Zel,
a veure si ens trobem i tot! Apuntada!

Gabriel,
doncs ja saps!

Violeta
de res!

Filadora ha dit...

Em vas dir que t'enviés una adreça electrònica, on te l'envio??

El veí de dalt ha dit...

Filadora,
a elveidedalt@hotmail.com
Merci!