23 d’octubre del 2010

Memededicatòries blocaires (12): un músic polifacètic


Al replà hi ha veïns amb moltes virtuts. Alguns escriuen de faula. Altres cuinen de por. Alguns fan fotografies de nivell. O dibuixen pels descosits. O pinten. O cusen. O versegen. O canten. O... Vaja, que està ple d'artistes el barri. Fins i tot hi ha qui guanya premis blocaires. També hi ha alguna que donen la tabarra, és clar...

Però n'hi ha un que té una triple virtut: és jardiner, és músic i és sant. Collons! I a sobre, promou excursions didàctiques en grup. Això ja és per nota. Segur que deu ser per fer proselitisme i convertir a la fe alguna ovella descarrilada..., que alguna hi ha per l'escala.

L'altre dia va convidar als veïns a un concert de música clàssica que feia el seu grup. Es diuen, Orquestra Felip Pedrell  i van tocar a l'església de Sant Antoni de Pàdua, al barri de la Font d'en Fargues, en un concert per commemorar els 25 anys la Fundació Els Tres Turons, que treballa per la salut mental comunitària i com a empresa de serveis de reinserció social. Una iniciativa lloable, doncs.

Heus-lo ací. Ja us dic jo que, per molt frare que sigui, no és el  que estava a la creu amb els braços oberts...


Cal dir que per ser músics amateurs, em van semblar uns virtuosos. Sempre he envejat la gent que sap música. I d'aquests, el que toquen el saxo (que no el sexe, que ja sabeu que ha promès vots de castedat), encara més.

En fi, que va ser una acte entranyable, entre  amics i gent del barri. Amb algun toc a l'humor i algun espontani colat entre el públic.

Us deixo amb una de les peces que van tocar. Tanqueu els ulls, relaxeu-vos. Deixeu-vos anar. Que la música entri dins vostre i us transporti cap a altres paisatges somiats. Com ho va fer amb mi...


8 comentaris:

BACCD ha dit...

Oh, quina enveja que em feu, que sou tan a mà els uns dels altres! I que bé gaudir d'un concert així, en directe i en una església.

Que bé que us ho passeu, collons!

mossèn ha dit...

jo es que soc molt nervios ... salut

Candela ha dit...

Així que un espontani...ummmm...

La música ho és tot! (i altres coses també).

Muaks

fra miquel ha dit...

Ostres veí, moltes gràcies per venir al concert i, es clar, pel post.
Ara mateix ho faig arribar a la resta dels membres de la orquestra.
Ens donarà ànims per preparar el rèquiem de Mozart, que comencem a assajar dijous vinent.
Una forta abraçada

PS: lo del vot de castedat...si et sóc sincer, no ho porto gaire bé. Així que, sempre que puc me'l salto ;o)

Mireia ha dit...

La músic

Emily ha dit...

Fra Miquel és una gran persona, es mereix aquest post i d'altres.
Us lliureu que visc a Madrid, que si no...

el paseante ha dit...

Aquest frare val molt la pena, la veritat. No puc dir el mateix d'altres personatges. Recordo que et vaig venir a escoltar quan feies de pianista en aquell bordell i li deies a la mare que, en realitat, eres publicista. Quines penques.

Tot Barcelona ha dit...

Salut..aquests si que m´agraden ¡¡¡