19 de novembre del 2006

Malalts de bloc

Quatre dies sense bloc! Ja deia que el neguit del cap de setmana que portava al damunt tenia un motiu! I és que feia dies que ni escrivia re ni podia saber de ningú, ni si cap veí m'havia deixat cap comentari als meus posts. Vaja, que m'ha agafat la febre del blocaire. Ras i curt. Malalt de bloc, doncs.

I és que començo a necessitar diàriament moltes coses: poder saber com li ha anat a la Jbauer l'operació; si l’Arare seguirà navegant pel seu mar immens; si el Chamb ha continuat la història del local de cites; si l'Advocada a Barcelona avança en la recerca d’ajuts per la immigrada maltractada; si la Júlia ens haurà regalat una de les seves contundents reflexions sobre el passat i el present de la ciutat, si la Joana (la primera blogaire que em deixà un comentari!) segueix anant a ioga o quina frase enigmàtica deixaran El Pensador o la Charleeze; quin poema ens escriurà aquest cop l’Elur; si la Candela m’encendrà de nou la sang amb una de les seves fotos o si l’Oriol estarà emprenyat perquè haurà perdut el seu equip de l’ànima; si la Cruella tornarà a aquell hotel amb l’amiga o si la Txell em recomana un nou restaurant ; si la Mireia m'explicarà una nova aventura del seu Carlitus, si l’Antoni es decidirà d’una vegada a abordar a aquella noia o si L’Herald coincidirà amb mi o em retraurà alguna opinió musical; o quina lectura em recomana en David o la lectora anònima; si L’Avi enviarà a pastar fang a algun polític arribista i descregut o quin joc ens planteja l’Alepsi; si en Frederic seguirà publicant i fent salts pel món; si la Rosae continuarà les seves enceses històries sado o el Dessmond seguirà renegant del tripartit; si el Cèsar haurà fet una nova descoberta a Tarragona o quina peli em recomana el Tondo; i qui caram és aquesta Scarlett que m’escriu des de Cancún, ...en fi, que ja començo a necessitar xutar-me amb els blocs d’altres a diari. Dels que us he citat i dels que no he pogut. Els vostres. I això és greu, doctor? Doncs com (quasi) tot, diria: si no acaba sent malaltís, no. Vigilaré amb la febre.



Vaja, que m'he anat de finde amb una desena de llibres sota el braç a veure si resolia els enigmes que el Màrius Serra (aquest sí que està malalt de debò!) ens ha deixat en el bloc del Saló del Llibre. És un fullet amb deu llibres destacats (els que en el Saló de l’any passat més es van valorar) i tres enigmes sobre cada un. Si els resols, pots entrar en un concurs. Ja sé que no el guanyaré però -digueu-me neures- m'agraden aquest tipus de reptes. Els tinc tots resolts, menys un. Demano ajuda. A canvi ofereixo el..., bé, demaneu i ja veurem el què us puc donar. Menys diners, de tot.

El dubte literari que tinc travessat entre cella i cella és: ¿com es diuen els textos on tots els mots comencen per la mateixa lletra? Està basada en un text que surt a El nom de la rosa de l'Umberto Eco, en llatí: "primitius pantorum procrum poematrum pio potissiumum paternoque presertim privilegio...", etc. etc. Algú domina aquests tipus d’enigmes? SOS!

15 comentaris:

Alepsi ha dit...

Doncs no sé si deu ser greu o no... però si és greu... està clar que estic gravíssima!!! Déu me'n guard!!!
Respecte a l'enigma... NPI... em sap greu! [De fet ni coneixia aquests textos que comencen amb una sola lletra... quina currada! xDD]

Anònim ha dit...

Pot ser que siguin tautogrames????
Per cert, jo creia que estava molt greu amb això dels blogs però veig que tu estàs pitjor, o més o menys.
Bado bastant buscant blogs bons, breus, braus, brillants.

Dessmond ha dit...

Veí,
Jo no únicament renego del tripartit. Ho faig també d'altres coses, però certament que el tripartit pot amb mi...

Txell ha dit...

Jo com en Dessmond, també renego ;)
Ara em trobo en un problemilla... de tants blocs que tinc per llegir, acabo sense fer res en tot el dia! Com us ho feu vosaltres?

gatot ha dit...

Sembla que sí que es diuen tautogrames, tot i que el diccionari no fa referència a textos sino a poemes.

En tot cas, n'he trobat un exemple a:

http://www.relatsencatala.com/rec/Controller?rp_action=view_relat&rp_relat_id=318295

Candela ha dit...

Tautograma. Composición en la que todas las palabras empiezan por la misma letra. Por ej. "Mi mamá me mima mucho".

Un petonàs veí, jo també estic malalta de blocs.

Joana ha dit...

Veí,
Sembla que ja tens la resposta.Jo he trobat " Acròstic" ( en un text cada frase comença amb una lletra diferent i al final les ajuntes i surt un nom o una frase):(...és un altre concepte.Continuo fent ioga. Si estàs malalt, la Candela farà de metgesa...

Oriol ha dit...

Vei, quan tinguis el remei, me'n demanes dues caixes per mi, cada vegada amplio blogs EXPONENCIALMENT i el temps és el mateix.
En referència al enigma jo també ho sabia però com he arribat tard ja no cal. Es diu Tauromaquia com han dit els companys ;.)) (feina tinc a escriure bé el meu nom).

El veí de dalt ha dit...

Colla pessigolla,

Mil gràcies per les vostres disertacions.

Alepsi, estàs greu,eh?..ja som dos.

Júlia, l'has encerteda la primera. Et dec un post.

Dessmond, renega, renega, que el món s'acaba.

Gatot, benvingut i gràcies. Fa por la foto. Suposo que no t'havies pentinat aquell dia (XD)

Txell, fàcil!: fas que el dia tingui 48 hores i tens temps de tot.

Candela, com no vols posar-nos malalts; ui! vull dir, malalta, amb els modelets nadalencs que em portes! Jo també et mimaria molt.

Joana,
G ustosament
R esponc
A mb
C arinyo
I
E mfasi
S olidari


Huriol, (o era Orriul?) vols la fòrmula del logaritme neperià per fer corbes de Gauss entre tant exponencial? Salut i perico!

A tots!
Acabo de batre el meu rècord de comentaris: vuit! Fins els vuit-cents seixanta-nou, encara em queda una mica. Hauré d'ensenyar alguna llesca de carn. Aquests són els qeu triomfen.

Bona nit a tutti quanti

Montse ha dit...

ai, veí, que jo havia escrit i no ha sortit res :(

snif, snif i recontrasnif... ara ja no em facis dir què havia dit, però tot començava amb X de xerinola...

no m'agrada aquest sistema beta que et fa preguntes i li has de dir si a todo.

Qui s'ha quedat el meu comentari? On va anar a parar?
Si jo el vaig escriure diumenge, òndia!
grrrrrrrrrrrrr

bon dia per la matina!

Anònim ha dit...

Tots els vicis fossin com aquest!!! :-)

Xarlís ha dit...

Ei, Veí! Quin honor sortir en aquesta llista... :-)

Jo també estic malalta de blocs. Però no vull cap metge que em curi. ;-)

Anònim ha dit...

Veinadet,

A m'encanta sortir amb la teva llista. Escric menys del que m'agradaria, que consti.

Un petonet i a veure si arregles allò que ja saps.

Albert ha dit...

Hola veí,
Jo no et retreia una opinió musical pobret de mi, jo em vaig limitar a confirmar el proverbi que diu: De gustibus non est disputandum

Unknown ha dit...

Veí,

També m'estic posant una mica malalt...

Una abraçada!