2 d’octubre del 2007

Les meves mans, el meu capital...


La Meta-morfosi —que deu tenir alguna cosa de kafkiana la noia (ho dic pel nom, no perquè em recordi cap escarabat)—, em va encolomar fa dies, com qui no vol la cosa un d’aquests temuts memes. Però jo, que sóc gat vell, me l’he vista venir… Un té una edat i mirar-vos a tots pel celobert dona un experiència i atorga un grau: aquest era un meme trampa. Enverinat, diria jo. El fet és que he de mostrar-vos alguna part del meu cos del qual estigui especialment satisfet. (N’hi ha? Oi, hi tant!). Ja podeu anar agafant cadires a primera fila... que les lloga la veïna de baix.



Coi, m’he dit, —jo parlo sol tot sovint; digueu-me autista o flautista— aquesta noia em vol veure el body sencer, imprimir cartells i banderoles a dojo per la ciutat i fotre un anunci d’aquest de samarretes cagacalces o colònia per metrosexuals, per tota la ciutat aprofitant el meu cuerpo serrano. I a més, gratis”. Ja… sóc un malpensat, direu. I el fet és que sé que la Meta és un encant (a banda de trepitjar-me amb el seu taló fi a l’ascensor) i mai gosaria fer una cosa d’aquestes a ningú del replà. I menys a mi... Però i la resta de veïns? No m'agafaria la afoto amb finalitats poc clares? (eh, Clint?) No sé, no sé...hi ha molta cara nova darrerament...

Però mira…un té un puritro i m’he dit “Què caram...! Si un és guapo del cagar, no és pecat ser vanitós!” O sigui que m’he palplantat davant el mirall amb els meus boxers de cap d'any i he començat a al.lucinar amb mi mateix: “Osti veí —he seguit garlejant amb el mirall (ho faig sovint; a la dutxa, al metro o clapant)—, no tens desperdici, eh?” “Em sembla que ni el soplagaites aquell et faria ombra amb les canes que tens". Perquè no sóc gay, que si no em fotria un polvo a mi mateix...”. Val, em diferencio amb uns deu centímetres menys, una mica més de panxona i un compte corrent de misèria. Total, no hi veuríeu diferència. I ell, a més, no té blog!

Mentre estava embaladit i ocupat per aquestes tan altes disquisicions metafísiques, he sentit la J., la meva filla, que em cridava des de l’habitació estant mentre feia els deures d'anglès:

Amb qui parles, papa?

Eh? Ah! Amb el Gere...Vull dir, tot sol.

I que li passa al gall aquest que dius que et menjaries?

Gall? No, dona...Pollastre...que avui sopem pollastre.


Passat el perill, he seguit amb un autoexamen meticulós que riu-te’n tu del que us fan a les noies els ginecòlegs, i m’he disposat, càmera al coll, a immortalitzar-me al blog. N’estava cert que hi hauria un abans i un després de penjar la meva foto a la Catosfera (tremola Mireia, ara que tornes a treure pit).


Em trobava amb el temportizador en stand by mentre buucava la millor llum pel meu perfil hel.lènic, ulls penetrants, obert de cames i de puntetes, els braços en angle recte, però el dret mirant enlaire i l’esquerre apuntant avall –qual creu gamada—, i traient bola a l’uníson, quan algú deu haver obert la porta sense avisar. Jo seguia a el meu soliloqui en veu alta i clara: “Ferro dels barcos, nenes, sortiria d’aquí....”. “Schwarzenegger, no tens res a pelar (sic) amb mi”. Jo seguia parlant sense adonar-me de res. El mirall a punt de rebentar, marcant figura i paquet (i això que no fumo). Id’aquesta guisa m’adono, glups!; que al costat tinc la meva filla amb els homework d’anglès a la mà i una pregunta capciosa als llavis. Que ha mort a l’instant a la gola amb els seus ulls esbatanats de riure.

Papa... estàs fatal!

Certament, les noves generacions ja no tenen respecte pels adults.

I la veig girar cua, agitant el cap en senyal de reprovació, deixant-me pel que sóc: un carallot.

En fi, m’he tornat a vestir; m’he tirat el cabell enreram’he girat d’esquena (el mirall s’ha trencat de tristesa) i he sortir amb la barbeta ben alta del tràngol. I he pensat (perquè a cops, penso). “I ara què coi ensenyo jo?”

Però aleshores m’he adonat. És clar! Si hi ha una part del meu cos que n’estigui orgullós aquestes seran...per força: LES MANS! (Ara enteneu el títol del post, eh?) . Les mans son el meu vertader capital. Jo ho deia aquell gran partir de trista memòria... Amb les mans teclejo l’ordinador on escric aquest post infernal, firmo cada any la declaració de renda (“siempre pozitivo, nuna negativoz!)”; o era al revés?), faig burilles als semàfors, indago forats i tapo canonades, assenyalo el destí a seguir a guiris despistades, condueixo la amoto per la ciutat i és clar, faig els millors massatges del barri. No vull pensar que seria de mi si em quedes manco.

Heus-les ací, doncs:

A) Pel davant...


B) I pel darrera...


Perquè... que faríeu vosaltres sense les mans? Eihn?

I abans que m’ho digueu: SÍ. EM MOSSEGO LES UNGLES.!!! PASSA ALGO?

PS
De debò he de passar aquest meme...? Tinc per costum no repetir destinataris... però m’encantaria veure l’altra orella de la Joana, al seu nou piset; veure-li els pèls de la cua al Gatot i saber si això era o no de la Boira (espessa) com ella es volia fer creure... I si d'altres degenerats/des com jo us hi poseu bé; doncs ja sabeu.

I rieu-me una mica, feu-me el favor...


19 comentaris:

alatrencada ha dit...

La foto de les mans està feta damunt d'uns llençols Ikea! Sí? O se li assemblen molt. Bon gust! Jo també els tinc. I també em mossego les ungles... i no m'agrada gens com queda. Durant una temporadeta vaig deixar de mossegar-les, però me les havia de tallar per tocar el piano. Així que si no podia lluir-les vaig decidir que me les tornaria a mossegar.

gatot ha dit...

quin marron, veí!!!
i jo que havia fet una aposta amb algú a veure qui rebria primer aquest meme indiscret....

en fi, en plan venjatiu (no, no, venjatiu no, que te la hauria de tornar freda la venjança i quan no te'n recordéssis...), vull dir... en plan cagum la p... no em puc estar de fer la meva particular analítica del teu capital:
1.- et mossegues les ungles, però a més ho fas compulsivament!
2.- tens una clara hipermusculació als dits cor i anul·lar. No pot ser de fer el signe de'n Ronaldinho, perque l'índex també la demostraria... o sigui que deu ser de fer un signe ben determinat... als taxistes? (tot i que fer-lo amb les dues mans i anant en moto té el seu mèrit)
3.-la coloració rosada a ambdos costats de les mans, sobretot al palmell, denota una certa presió alta... ja ens cuidem?
i 4.- no et llegiré les línies de les mans perquè seria massa llarg i no voldria exposar públicament coses que potser saps o potser no... així que ho deixarem per un altra dia! però es veu tot, tot i tot!!! :P

I... mira que voler veure'm els pels de la cua... si jo em rasuro!!!!! :DDDD a més... jo ja vaig ensenyar a La Cuca el que els sudamericans en diuen... "la colita". Però m'ho rumiaré, eh?

petons i llepades de quarts de set del matí!

Montse ha dit...

Veí, què hi fas, damunt del meu llit? eh? eh? eh?

ai, la globlització!!! (jo també tinc aquest joc de llit de l'ikea) No som res, i menys en boles!!!
;)*

rosa ha dit...

La meva àvia em deia que si et mossegaves les ungles se't girava el cervell?¿?¿¿
No ho facis...
Quin poeta català deia, "del home mira sempre les mans,
mans netas.."

Respecta al pont dels jueus, ja t'ho explicaré, després trucaré a ma germana que és una forofa d'aquest llibre, potser ella ens treu d'aquest esntrellat.

Si, per la proxima reunió poso les cadires..

Joana ha dit...

l'altra orella Veí????
Ja et val passar-me aquests memes...
Uns mans petites...per ser d'home però deuen teclejar a la velocitat de la llum...Ostres no pares! ;)

Terra ha dit...

Tanta postureta en gallumbos davant el mirall i ens poses foto de les mans?? jajaja, jo m'hi acostumo a fixar en les mans i a tu t'he de dir, cony com et passes amb les ungles!
Les mans diuen molt, potser s'hauria de fer un meme només de mans, un altre de culs, etc...

Anònim ha dit...

vosté és un exhibicionista!! ;)

a mi m'agraden les teves mans!

una lingüista ha dit...

I has provat aquell vernís d'ungles que té un gust repulsiu per evitar que hom se les mossegui?

:-p

;-)

Clint ha dit...

De que se m'acusa a moi? cony veí si portem la mateixa polsera! (colors diferents eh!)

El veí de dalt ha dit...

Alatrenca,
tots ens trobarem algun dia a Ikea! Jo no toco el piano, però ja et sento algun cop per l'ull de l'escala.

Gatot,
també ets tafur? Jo creia que les línies que llegies eren les de l'espinada d'una dona! En fi, fes-me el txequeig virtual quan vulguis.

Arare,
no estiris tan el llençol, que després tot se sap...

Rosa,
per què et creus que el tinc així, el meu cervell?

Joana-orellenca,
ja paro, ja paro,...

Terra,
per culs, el vostres; sisplau. Encara tinc un gust, jo.

Esteve,
sóc un mà-exhibicionista, tan sols!

Lingui,
ecs! Tu vols que m'agafi un ml de panxa horrorós, oi?

Clint,
de re home! Era per picar-te; amic "polsero"!
;-)

BACCD ha dit...

Vols que et riem? Vale, colegui: JUÀS, JUÀS, JUÀS! :P

Jo també em mossego les ungles, és millor que fumar, no? Tant que es queixa la gent que si te les mossegues o te les deixes de mossegar...

La polsera queda molt a conjunt amb els llençols i... ai, sí, les mans: m'agraden!

Per si no ho sabies, el meme el vaig iniciar jo XP

El veí de dalt ha dit...

Dusch,
o sigui que ets la culpable del meu streptease de manicura? Jo, el pitjor de tot és que tot i menjar-me les ungles, no fumo...ni bec...ni vaig amb...homes.
PS Els llençols els vaig comprar, és clar, per fer conjunt amb la polsera!

gatot ha dit...

Si veí, llegeixo les línies de l'espinada, les dels replecs.... és que m'encanta llegir!!!

i per cert... si no la has vist encara... també ensenyo la meva mà al blog de la Cuca! i no, no em mossego les ungles... només retalladetes i llimades! :P

zel ha dit...

Mirant les mans, coi, havia d'entrar la teva filla, ja ho tenen això els fills, sempre entren al moment adient per deixar-te estès/a... Per cert, el Gatot diu que et miris la pressió, jo tinc els palmells força més vermells que els teus, i el mestre que em va ensenyar les meves primeres30 hores de tai chi em va dir que ja podia anar aprenent a fer massatges, que les meves mans mostraven una energia incommesurable!!!! O sigui que fora manies. D'altra banda, podrien ser bessones de les meves, plenetes, dits curtets i mmmmhhhh d'aixonses, no les tenim pas de pianista, però són mans d'abraçar i prémer fort una altra mà.

BACCD ha dit...

Doncs per això: que jo tampoc no fumo ni bec. La qüestió dels homes és una altra història (és que les ties no em van :P).

Que tinguis molt bon diumenge!

El veí de dalt ha dit...

Gatot,
doncs aniré a guaitar-les...les mans, i les línies.

Zel,
no premis molt fort que sóc molt sensible, jo.

Dusch,
doncs ja tenim dues (que no tres), coses en comú!

Metamorfosi ha dit...

Aquesta tarda t'havia deixat un comentari, però ja veig que he fet alguna cosa malament perquè no el sé veure per enlloc!

Bé, si algú se'l troba que el faci arribar al Veí. I per si un cas, jo en deixo un altre.

Estimadíssim Veí, sabia que em faries contenta i te'n sortiries com tot un cavaller! Magraden les teves mans, i de seguida he vist que serien genials fent el massatge que em vas proposar! ;)

Petonets, guapíssim... i moltes gràcies!

Metamorfosi ha dit...

Veí... ja sé què més havia dit al comentari desaparegut... puc afegir-ho ara?

No saps el que donaria per veure la imatge que mostrava el mirall!!!

No eren les mateixes paraules, però t'asseguro que la idea era aquesta!

Petonets de bona nit, entremaliats i juganers!

Boira ha dit...

Osti veí, molt bo! jajaj, quines manetes que tens! Fines fines. Per cert, molt xula la funda de l'Ikea, ja la tinc en verd! I ara que? Tu creus que m'has de fer ensenyar el culet?? Va...alguna "apanyu" farem!