31 de març del 2011

De rutes literàries als parcs naturals


Com en anys anteriors, i coincidint amb l'inici de la primavera, es posa en marxa el sisè cicle de rutes literàries pels parcs naturals, destinades a conèixer l'entorn que es duen a terme en cinc espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals, entre març i juny. Utilitzant la literatura com a fil conductor, l'objectiu d'aquestes rutes és apropar els espais naturals a un públic divers i interessat a aprofundir en la geografia i la cultura del país, de la mà d'alguns narradors i poetes o de els obres i poemes que aquest hagin escrit sobre el territori.

Totes les sortides es fan a les 10.30 h del matí, tenen una durada d'unes dues hores i mitja i un preu de 3 euros. Les organitzen Conèixer BCN

El dissabte 19 de març es va fer la ruta Verdaguer i Collserola. En el mateix Par de Collserola. també es farà, la ruta 'Maragall i Vallvidrere' que està prevista per al 2 d'abril, amb sortida des de l'Arxiu Maragall. Aquesta ruta s'inclou dins l'Any Maragall que ha suposat inaurgurar una dotzena llarga de rutes lligades a aquest escriptor.

La següent sortida serà el dissabte 16 d'abril  pel Parc Agrari del Baix Llobregat, on es podrà conèixer 'El patrimoni literari a la vora del riu i a la perifèria de Barcelona'. Els participants es trobaran a l'estació de Cornellà-Riera dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

El Parc del Garraf acollirà el dissabte 30 d'abril la ruta 'Vilanova i Víctor Balaguer', amb sortida des de la biblioteca Joan Oliva, situada a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. Al mateix parc, el dissabte 28 de maig es farà l'itinerari Sitges i els modernistes. El punt de trobada és la plaça d'Eduard Maristany, on hi ha l'estació de tren de Sitges.

Al Parc Natural del Montseny, el dissabte 4 de juny  es podran descobrir els 'Poetes del Montseny. Literatura popular i culta'. La trobada, a la plaça Major de Viladrau. A l'altra banda del Montseny, al pla de la Calma, es farà la ruta 'Maragall i el pla de la Calma' el dissabte 28 de maig, amb trobada al Punt d'Informació del Montseny, a Tagamanent. Una ruta més de l'Any Maragall.

I finalment, 'Lola Anglada a Tiana' és el títol de la ruta del Parc de la Serralada de Marina, que es farà el dissabte 14 de maig. El punt de trobada és davant la Biblioteca Can Baratau, a la plaça de la Vila de Tiana.


El PDF de les rutes, aqui

7 comentaris:

RaT ha dit...

L'any passat se'm van escapar. Aquest no em tornarà a passar!!!

òscar ha dit...

Dono fe que les rutes valen molt la pena. I no pas perquè al pdf hi aparegui la germana d'un molt bon amic meu.

Araceli Merino ha dit...

Rutes literàries, rutes fotogràfiques, fins i tot rutes musicals... en resum una excusa meravellosa per voltar donant intensitat al viatge tot revivint pàgines i vides que alguna hora van passar per allà mateix.

el paseante ha dit...

Coi, 3 euros. Fa temps que no els veig junts 3 euros.

Tot Barcelona ha dit...

Son molt bones ¡¡¡

khalina ha dit...

No ho tinc massa bé per anar, però han d'estar molt bé

khalina ha dit...

Em sap greu no apuntar-me al dia de la rosa, però no vaig molt bé de temps, i com ja hi ha prous noies... L'any vinent