31 de març de 2011

De rutes literàries als parcs naturals


Com en anys anteriors, i coincidint amb l'inici de la primavera, es posa en marxa el sisè cicle de rutes literàries pels parcs naturals, destinades a conèixer l'entorn que es duen a terme en cinc espais protegits de la Xarxa de Parcs Naturals, entre març i juny. Utilitzant la literatura com a fil conductor, l'objectiu d'aquestes rutes és apropar els espais naturals a un públic divers i interessat a aprofundir en la geografia i la cultura del país, de la mà d'alguns narradors i poetes o de els obres i poemes que aquest hagin escrit sobre el territori.

Totes les sortides es fan a les 10.30 h del matí, tenen una durada d'unes dues hores i mitja i un preu de 3 euros. Les organitzen Conèixer BCN

El dissabte 19 de març es va fer la ruta Verdaguer i Collserola. En el mateix Par de Collserola. també es farà, la ruta 'Maragall i Vallvidrere' que està prevista per al 2 d'abril, amb sortida des de l'Arxiu Maragall. Aquesta ruta s'inclou dins l'Any Maragall que ha suposat inaurgurar una dotzena llarga de rutes lligades a aquest escriptor.

La següent sortida serà el dissabte 16 d'abril  pel Parc Agrari del Baix Llobregat, on es podrà conèixer 'El patrimoni literari a la vora del riu i a la perifèria de Barcelona'. Els participants es trobaran a l'estació de Cornellà-Riera dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

El Parc del Garraf acollirà el dissabte 30 d'abril la ruta 'Vilanova i Víctor Balaguer', amb sortida des de la biblioteca Joan Oliva, situada a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. Al mateix parc, el dissabte 28 de maig es farà l'itinerari Sitges i els modernistes. El punt de trobada és la plaça d'Eduard Maristany, on hi ha l'estació de tren de Sitges.

Al Parc Natural del Montseny, el dissabte 4 de juny  es podran descobrir els 'Poetes del Montseny. Literatura popular i culta'. La trobada, a la plaça Major de Viladrau. A l'altra banda del Montseny, al pla de la Calma, es farà la ruta 'Maragall i el pla de la Calma' el dissabte 28 de maig, amb trobada al Punt d'Informació del Montseny, a Tagamanent. Una ruta més de l'Any Maragall.

I finalment, 'Lola Anglada a Tiana' és el títol de la ruta del Parc de la Serralada de Marina, que es farà el dissabte 14 de maig. El punt de trobada és davant la Biblioteca Can Baratau, a la plaça de la Vila de Tiana.


El PDF de les rutes, aqui

7 comentaris:

La RaTeta Miquey ha dit...

L'any passat se'm van escapar. Aquest no em tornarà a passar!!!

òscar ha dit...

Dono fe que les rutes valen molt la pena. I no pas perquè al pdf hi aparegui la germana d'un molt bon amic meu.

Araceli ha dit...

Rutes literàries, rutes fotogràfiques, fins i tot rutes musicals... en resum una excusa meravellosa per voltar donant intensitat al viatge tot revivint pàgines i vides que alguna hora van passar per allà mateix.

el paseante ha dit...

Coi, 3 euros. Fa temps que no els veig junts 3 euros.

Miquel ha dit...

Son molt bones ¡¡¡

khalina ha dit...

No ho tinc massa bé per anar, però han d'estar molt bé

khalina ha dit...

Em sap greu no apuntar-me al dia de la rosa, però no vaig molt bé de temps, i com ja hi ha prous noies... L'any vinent