27 de setembre del 2011

Nou programa de llibres a C33: Via llibre

No s'ha matat amb el nom, però avui, 27 de setembre, comença un nou programa de llibres al C33. Després de la decapitació de "L'hora del lector" (per mi, personalment, amb un aire massa elitista) avui s'estrena a la graella,  "Via llibre". Diuen que volen ser una finestra oberta a tothom, a tots els àmbits dels llibres: narrativa, assaig, poesia, teatre, i fins i tot als llibres d'autoajuda... Sense oblidar la literatura infantil i juvenil. Tot per acostar el món de la lectura al gran públic. Buf! Tants àmbits maregen.

Cada setmana, el programa sortirà al carrer i viatjarà per conèixer totes les terres de parla catalana, per trobar-hi persones que s'estimen els llibres, sense distincions ni prejudicis.

Les vivències dels lectors es completaran i contrastaran amb les opinions d'escriptors, editors, llibreters, traductors. Tothom que està vinculat al món dels llibres estarà representat en el programa.

També hi tindran cabuda tots els gèneres literaris i tots els temes del món del llibre: des de la literatura 2.0, fins a les recomanacions de llibres; des de la projecció dels autors novells, fins a les noves propostes i tendències editorials i digitals.

Sota la direcció de Jaume Cleries, "Via llibre" es planteja com una proposta multiplataforma que aprofitarà tot el flux de les xarxes socials, les iniciatives que s'hi cuinen i les idees que s'hi generen per esdevenir una corretja de transmissió de tota l'activitat que genera el llibre.

Doncs els haurem de dir que existeix això de les Històries veïnals, no?

9 comentaris:

Lula ha dit...

Buff...

Dps de llegir-te em passen pel cap algunes idees: "quien mucho abarca, poco aprieta" "callejeros lectores"

Quina por.

De qualsevol manera, primer cal veure-ho per poder jutjar-ho.
No t'hauria d'haver llegit, que ara vaig mal predisposada!!

Sergi ha dit...

No miro la tele i aquesta no serà una excepció, però em sembla una proposta interessant. Si la fan amb calma i no intentant encabir-ho tot a cada programa, pot sortir una cosa digna de veure i que acosti la litaratura al públic. Malauradament, la poca audiència que tindrà serà ja de lectors empedreïts, però igualment, sempre està bé estar al cas. I si d'alguna manera també es parla de literatura en xarxa, penso que això ens beneficiarà a tots.

El porquet ha dit...

Totalment d'acord amb la teva apreciació de l'hora del lector.

A veure què tal aquesta nova proposta. Li haurem de donar una oportunitat!

Ens delectaran amb un nou "tu tot tothom"?

Glo.Bos.blog ha dit...

Haurem de veure-ho per poder opinar, tot i que, com diu la Lula, sembla un programa molt ambiciós. Massa.

carina ha dit...

Prefereixo passar per blocs com el teu. Salut

el paseante ha dit...

L'he vist una estona i em quedo amb "L'hora del lector" (que no trobava gens elitista en comparació amb la seva etapa a BTV). A més, al "Via llibre" hi sortia el Màrius Serra amb unes ulleres de sol al cap i fent posturetes. He fugit ràpidament cap al Madrid-Ajax de la 1.

Anònim ha dit...

Les comparacions són odioses. L’hora del lector era un model de programa i Via Llibre n’és un altre. Felicito el plantejament diferent, amè i que suggereix visionar-lo a un públic més ampli que possiblement més endavant gaudirà també de programes amb “butaca i escriptor”.

caterina ha dit...

Intent no comparar. Jo era una gran seguidora de "L'hora del lector", però me costa. Igual és qüestió de temps... La bona notícia és que se segueixi fent un programa de llibres. Quan van suprimir l'anterior ja vaig pensar el pitjor...

viu i llegeix ha dit...

M'abstindré de tornar a opinar fins que no hagi vist, almenys 100 programes , no fos cas que em tirin la caballeria per sobre i em titllin de sectària ....
l'haurem de deixar fluir una temporada , a veure que en surt de tot plegat.