15 d’abril del 2008

Poesia als parcs

He de suposar a que a tots us agrada la Natura. Essent naturals com sou! A mi m’agrada molt la ciutat i em defineixo com a rata urbana, però això no treu que m’agradi perdre'm per boscos de faigs i falgueres de tant en tant. No: les dones d’aigua i les fades voluptuoses no les he sabut trobar encara. (Serà que no existeixen?) Això sí, encara trobo llaunes de coca-cola i gometes diverses...
A alguns, també em consta que us agrada la Poesia, així, en majúscula.

Conclusió: sou gent perillosa i de mal viure, segur.

Per tant, potser us agrada la proposta que us faig aquesta setmana (i que dura tot l’any): el cicle Poesia als parcs. Als parcs naturals, vull dir; no als pipi-cans ni als Happy Parks ni als parcs de la Ciutadella o al que ha fet Nouvel al Poblenou. Vull dir, llegir i escoltar poesia en indrets emblemàtics (o no) dels espais naturals protegits de l’entorn metropolità.

Aquest cicle, que ja fa quatre anys que dura (i que duri!) arrenca aquest dissabte 19 d’abril a Sant Pere de Reixac, I on és això? Doncs al Parc de la Serralada de Marina, a prop de la ciutat de Montcada i Reixac (evident, no?). És aquella torreta que veieu quan entreu o sortiu per l’AP-7 a l’alçada de la cimentera mirant cap a la muntanya. El cicle el coordinen en Carles Hac Mor i l’Ester Xargay i està auspiciat per la la Diputació de Barcelona (ara el seu presi se’n va de ministre de Treball, que us agafin confessats!) i la Institució de Lletres Catalanes (amén!).

El cicle es compon de quinze recitals: deu en diferents indrets de la Xarxa de Parcs Naturals (parcs de Marina, Litoral, Montseny, Sant Llorenç del Munt, Montesquiu, Guilleries, Montnegre, Olèrdola, Foix i Garraf) i cinc a Itàlia (l’Alguer entre ells).

Hi passaran figures de pes: Feliu Formosa, Montserrat Abelló (mira, l’altre dia li feia una ressenya), David Castillo, Susanna Rafart, Àngels Gregori, Josep Pedrals, Vinyet Panyella , Jordi Nopca, et alii, fins a un total d'uns trenta i escaig poetes i poetesses. Jo crec que pels indrets que visita i la gent que hi va, paga la pega treure-hi el nas. I a més, gratis! Si hi aneu, m’ho expliqueu.

Com a tastet, us deixo la presentació que en va fer l'any 2007 del cicle el mateix Carles Hac Mor. Cliqueu aquí. A més, aquí, podreu visionar, en petites píndoles, els poemes recitats pels mateixos poetes participants el 2007. A més, recordo que en vaig parlar fa un any. Com passa el temps, recoi!


Si t'ha agrada't, pots votar-me a:
Votam al TOP CATALÀ!

4 comentaris:

Cèsar Llamborda ha dit...

Bona proposta... A Tarragona la poesia ens sorpén a cada cantonada...

Cèsar Llamborda ha dit...

Bona proposta... A Tarragona la poesia ens sorpén a cada cantonada...

Anna ha dit...

aquesta me l'apunto! i a més quan trobi un moment et plagio el post :P

Joana ha dit...

Quantes coses tenim per a fer:passejar per els parcs, poesia,relats...sempre ens enllemines! ;)