17 d’octubre del 2006

Poesia als parcs

Aquest cap de setmana, entre DVD de Convergència i pont del Pilar, he anat a un acte poètic ben peculiar. Es tract ade la ruta Poesia als Parcs. Una ruta per diferents espais naturals que aquest diumenge 15 es va aturar a l'ermita de Sant Feliuet, al turo homònim, al municipi de Tavèrnoles, a l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Era un recital que giravoltava sobre el tema de "l'ignot" (bufa manela!). En cada acte es pren un tema com a leiv motive. Aquest dia tocava aquest; altres cops s'ha escollit el silenci, el paisatge,, el llegendari,...En fi, són lectures dramatitzades per dos actors (Pere Eugeni Font i Montse Vellvehí) acompanytas per música de clarinet (Imma Udina). La selecció de poemes (exquisida), de poetes catalans o no, actuals i de tots els temps, va a càrrec d'Antoni Clapés. A cada lectura es convida a dos poetes locals, de l'entorn, que llegeixin poemes propis sobre el tema escollit o sobre el paisatge. En aquest cas foren Jseús Aumatell i Francesc Codina.

Les properes lectures són al Parc del Montnegre i el Corredor (22 d'octubre), el Parc del Foix (5 de novembre) i al Parc del Garraf (19 de novembre). Vaig veure-ho anunciat al blog "Llegeixes o què!".

I s'ha editat el compendi dels poemes llegits en l'edició del 2005. Es pot demanar un exemplar gratuït a l'e-mail: xarxaparcs@diba.cat. Una petita perla!

2 comentaris:

Montse ha dit...

Llàstima que no es pot compartir tot... hi aniria si al meu company li fes peça. Però a mi em toca navegar ;)

Sóc "navegante consorte" (i con suerte també)..

Fa molt bona pinta, això que ens expliques.

Fa falta molta poesia!!!!!

Montse ha dit...

gràcies jbauer, no puc, però t'agraeixo igualment el teu oferiment! Un petó (i un altre pel veí)