17 de setembre de 2007

Relats conjunts (2ª època): “Històries veïnals”

El veí us vol fer una proposta. Potser és una anada d’olla però fa dies que em vaga pel cap i ara us la plantejo. Si hi ha seguidors, la fem; si no, tan amics com sempre i santespasqües. A una altra cosa, papallona...

L’Ònix va idear (va ser ella, oi?) el projecte de Relats conjunts. Les propostes venien del seu blog. Ara la cambra està fosca del tot i no sé si això seguirà endavant. Se n’han fet cinc fins ara, de relats, i la idea era divertida i els resultats, originals. Seria una llàstima deixar-ho córrer, oi? Per això (segueixi o no aquesta proposta en el seu format original) jo voldria fer una cosa semblant , però diferent. M’explico.

La idea és fer “relats conjunts” de debò; això és, escrit a tres, quatre o cinc mans. La idea seria proposar un tema o motiu (ho faria jo, inicialment) i que podria ser un quadre com fins ara, però també podia ser una cançó, un titular de diari, un fet històric, un post d’un blogger,... ja veuríem) i sobre el qual, sense cap directriu prèvia, un grup de bloggers redactessin, encavalcadament, un relat breu; d’una extensió igual per tots.

Què vol dir “encavalcadament”? Doncs de forma encadenada, successiva. Un fa un escrit i li passa, inacabat, al següent, aquest a un tercer i aquest tercer a un quart, que tanca la història i li dona un final. Això sí que seria fer relats “conjunts” de debò. I per no donar-li el mateix títol, m’he empescat el nom d’"Històries veïnals” (digueu-me engreït però ja que jo m’ho empesco, m’ho atorgo).

Mecànica del joc? Aquí ve la complexitat. No gaire, però. Primer, tots els que vulgueu participar m’ho feu saber en un comentari en aquest post o al meu correu electrònic. Dono una data límit (el 31 de setembre, rien ne va plus) i, amb els que us apunteu faré –per sorteig– uns grups de quatre persones (preferentment), o de tres o de cinc, segons el nombre final d’inscrits. Atorgaré un ordre de redacció i cadascú haurà d’escriure un breu text de 15 línies màxim de 70 espais (o el que és el mateix, 1.500 espais, i amb això s’ha de ser molt curós) que ha de passar al següent membre fins a la darrera baula de la cadena. Aquest ha de tancar la història i enviar-me-la per correu electrònic. Jo la penjo a l’apartat “Històries veïnals” del meu blog i... a fer-ne comentaris! Evidentment hi ha un temps limitat per escriure cada relat (un mes). Un cop rebuts els tres, cinc, deu o dos-cents relats que en sutin; es pengen i es comenten. Després, més endavant, canviem de temàtica i de grups. I tornem-hi!
Finalitat? Merament lúdica. Experimental. És una manera també de cohesionar el grup, no? I de fer bullir l’olla. No cal fer pulitzers ni nobels. Senzillament, passar l'estona. Sortiran històries divertides, boges, encantadores, tristes, melangioses i, espero, alguna de guarra! Els membres poden augmentar o disminuir a voluntat. Potser acabem sortint al llibre “guiness” dels blogs. Qui lo sa!

Duració? La que vulgueu. Fem un primer intent i si té èxit, al cap d’un temps, repetim. Fins cansar-nos. Així uns fem relats amb altres, per sorteig o perquè també ho demaneu exprofesso de fer grupets per afinitats (idiomàtiques, temàtiques, racials o sexuals!).

No queda clar encara?Doncs faré unes breus normes a continuació. Si voleu matisar alguna m’ho feu saber i si és de calaix, ho canviaré. Però em semblem prou clares i evidents.

Us agrairé que en feu difusió de les Normes al vostres blogs. Així quant més serem, més riurem.

Em sembla que després dels abandonaments (més o menys temporals) de la Candela, l’Ònix, el Pd40, L’Avi,… ens cal un revulsiu. L’Alepsi (una crac on m'emmirallo) ja va fer una cosa semblant amb l’amic invisible el Nadal passat i va ser divertit. Us hi apunteu?

__________________________________________________________________

NORMES DE PARTICIPACIÓ EN LES “HISTÒRIES VEÏNALS”
(Relats conjunts, II època)

1. Hi podran participar tots els bloggers que ho desitgin, siguin del replà o no; de la catosfera o no, de blogger, de blocat o del susumcorda.
2. L’idioma en que cal fer el relat hauria de ser preferentment el català; però evidentment, no hi ha cap problema en emprar el castellà o altres idiomes (francès, àdhuc). Per tant , poden haver-hi relats monolingües, bilingües, quatrilungües…serà per llengües!
3. Cada participant ha de manifestar per escrit el seu interès en fer-ho, enviant un comentari al blog Malerudeveure’t o un correu a elveidedalt@hotmail.com. Així es confegirà una llista de tots els inscrits que es farà pública i notòria. Sempre es podran afegir nous membres per futurs relats) o donar de baixa quan es vulgui (tranquils, no vendré el llistat a la Telefònica).
4. Per a cada relat proposat es faran grups de quatre bloggers cada un, escollits a l’atzar, a partir del número atorgats pel veí de dalt arran les sol.licituds rebudes (per exemple, l’5, el 3, el 15 i el 7; serien un grup i aquest, a més, l’ordre en què hauran de redactar el relat conjunt.
5. Cada “Història veïnal” durà un títol propi que el singularitzi. Aquest títol el posarà el primer blogger que inici el relat.
6. El primer membre del grup, un cop conegut el tema sobre el qual versarà el relat (que s’exposarà en una data prèviament anunciada al blog Malrudeveure’t) haurà d’escriure un màxim de 15 línies (uns 1.0000 caràcters) i passar-lo en un termini màxim d’una setmana al següent membre del grup, sense cap directriu prèvia ni contacte entre els seus membres. Aquest, haurà de continuar la història iniciada amb la mateixa longitud, i passar-li al tercer. I aquest, amb els mateixos criteris,al seu torn, al quart. Només aquest últim sabrà tot el desenllaç del relat. Els relats, doncs, tindran una llargària màxima total d'uns 4.000 caràcters (1 foli i mig aprox.)
7. El primer tema serà exposat el dia 1 d’octubre de 2007 en el blog Malerudeveure’t. Aquell dia es faran també efectius els grups resultants (per sorteig) dels bloggers inscrits i es donarà la data màxima de lliurament dels relats. En aquesta primera “Història veïnal” serà el 31 del mateix mes.
8. Cada blogger tindrà una setmana de temps màxim per lliurar la seva part del relat al següent membre del grup. Es prega la màxim acompliment en aquesta norma.
9. En un mes, doncs, han d’estar finalitzats els diferents relats que, el darrer “relator” haurà d’enviar, per correu electrònic a elveidedalt@hotmail.com. Es donarà un acús de rebut.
10. Un cop rebuts els relats, aquests aniran apareixent en el blog “Histories veïnals” (http://historiesveinals.blogspot.com)en el mateix ordre que s’hauran lliurat. S’especificarà els autors i/o autores (a no ser que em facin constar el contrari).
11. La temàtica es lliure, així com l’estil, el to, i els recursos literaris a emprar. No caldria ni dir-ho en el nostre veïnat, però es demana evitar expressions de mal gust, proclames racistes o xenòfobes o que incitin a la violència gratuïta (excepte proclames antipeperes i antiopusdeistes).
12. Per cada nou relat que es proposi, els grups es tornaran a formar en base a un nou sorteig (es mantindran els números atorgats inicialment i s’afegiran de nous (si és el cas).
13. Es preveu una tongada de relats per a cada trimestre natural (tardor, hivern, primavera i estiu). Tampoc cal abusar...tots tenim feina.
14. Aquestes bases seran dipositades davant Notari (és el que viu al principal 2a) i només podran variar a criteri personal de el vei de dalt (que resoldrà amb el poc seny que el caracteritza els imprevistos no especificats aquí) o per aclamació general dels participants. Si algú vol formar part d'un comitè de redacció, que deixi nota a la bústia i quant pensa pagar-me.

________________________________

En fi, és tot.

I qui sap!, si acaba sortint alguna cosa potent, encara podem mirar de dur-lo a editar en algun lloc i fer la primera pela.

Alea jacta est!

41 comentaris:

Jo Mateixa ha dit...

Apa nen com t'ho curres!!!! :-P

Avui en Toy Folloso em deia si encara tenia temps per veure Gran Hermano despres de fer tot el que faig, doncs com que soc masoca m'apunto a aquesta historia teva, nostre, de tots :-)

gatot ha dit...

vols dir que se't podria dir que no?
home clar, es podria callar... però com deien a les espanyes... quien calla otorga! (veus? aquí crec que l'has cagat amb això que la gent s'apunti... hauria estat millor dir que qui no digui res, ja està apuntat!) :DDDDD

que si, collons, que val, que m'apuntis... si vols (però et passo quan pugui, les meves críttiques a les normes per mail)

petons i llepades veïnals!

Boira ha dit...

Jo m'hi apunto! Entrar a la comunitat de veïns em fa il·lusió, de fet de la meva ja en soc presidenta en funcions. ;)

Anònim ha dit...

Jo també!

Babèlia ha dit...

m'apunto... ja diràs...

Sir Villet ha dit...

Es una gran razón para reunirse los vecinos. Me apunto.

Suyo

Pd.- Faré abans un intensiu de català

Sir Villet ha dit...

Es una gran razón para reunirse los vecinos. Me apunto.

Suyo

Pd.- Faré abans un intensiu de català

Clint ha dit...

Cony no fotreu pas una festa sense mi oi? m'apunto! (això si no he acabat de llegir totes les normes! que sembla l' estatut això! i sense dibuixets....;)

BACCD ha dit...

M'apuntoooooo!!!

neus ha dit...

iep! va, jo també m'hi apunto... que a saber què en surt de tot plegat i riure sempre va bé! ;)

Anònim ha dit...

Jo també però m'apunto!!!! haig de conèixer el nou veïnat, no??

Anònim ha dit...

Escriure històries amb normes pre-establertes? Si no hi ha res més divertit!!!!!

Un altre apuntat!!!!

Déjà vie ha dit...

jo m'apunto pro abans m'agradaria saber sobre qué anira pq si no m'inspira la musica, el cuadre o el titular... ;)

Anna ha dit...

i tant que m'apunto!

i a més, com que encara no he fet el post d'avui el post-poso per demà i avui et faig propaganda (que porta menys feina :P)

Unknown ha dit...

Val. Ja som els dotze apòstols, més un (el Sant Crist). Qui farà de Judes?

Jo mateixa,
tu dorms en algun moment?

Gatot,
enteses les teves crítiques, deixem veure si la criatura funciona soleta. Si no, demanarem help a la teva saviesa gatuna...

Boira,
ja ets a dins

Musa,
i tu!

Babèlia,
I vós!

Villet,
no et preocupis per lesfaltes. Ja el poliré si cal. I si no, en castellà!

Clint,
no llegeixis i escriu, quan et toqui.

Dushgel,
Apuntada estàs.

Elur,
mentre nop acabem plorant sang...

Cafèambllet,
benvingut al replà!

Vullunfestuc
la norma és la llargària i el temps. La resta, cosa de cadascú.

Déja vie,
doncs ja mirarem que no comencis...i que et vingui la inspiració donada...

Unknown ha dit...

Anna,
et deixava...no seràs la traïdora? Gràcies per la difusió!

Anònim ha dit...

Apúnteme, si us plau.

Me pido ser Maria Magdalena.

the silver blue sea ha dit...

Quan vulguis, Veí...

Herois ha dit...

Acabo d'aterrar, amb el meu primer post... Molta sort amb les històries de caire veïnal, veí.

Us convido a visitar el meu blog, que vaig estrenar ahir.

http://gransherois.blogspot.com/

Sigueu herois!

Anònim ha dit...

Cal que deixi comentari dient que m'hi apunto! És obvi, que si! :)

Una abraçada veí, gràcies per passar-nos la "sal"!

S'enten la metàfora, no?

Joana ha dit...

S'apropa una tardor.... Bé ho deixo així.Ja veurem què en surt!
Sembla ben bé que no tinguem res més a fer... Però m'hi apunto!!!!!!
Baixo al teu poble uns dies... Miraré quin veí tinc a dalt! ;)

Lluna ha dit...

Jo també m'hi apunto!

Anònim ha dit...

Ei, un servidor també s'hi apunta!!!!!!

(Felicitats per la iniciativa, que pinta molt i molt i molt bé!)

Unknown ha dit...

Palimp
apuntado, de res!

Silver,
sabia que vindries...

eduard,
benvingut al replà. Dedueixo però, que no t'apuntes. Cofirma'm si estic errat.

crescenet,
creix, noi, ràpid i ample; però deixa'ns treballar...o evia'ns aquestes barsileres que dius... coi d'spam!

Anna,
tu la sal (i el sucre) elds duus sempre a sobre.

Joana
Mira, mira...a veure què hi trobes!

Lluna,
en creixent o minvant? Apuntada.

Zinc,
un honor, venint de vosté. Records a la iaia.

euria ha dit...

M'haig de llegir aquestes normes....i si no em surt escriure res!??!!? a veure si m'atraveixo i et dic alguna cosa abans d'aquesta data de setembre que has donat. Haig de dir que és molt bona idea! nanit!

Jobove - Reus ha dit...

ostres sempre arribem tard i ens toca la pitjor fila, ens apuntem !!

salut

Puji ha dit...

Pos res, que m'apunto, només faltaria!

Herois ha dit...

�stres ve�...

Potser m�s endavant m'hi poso, ara mateix vaig molt atabalat creant el blog. Sembla una rucada per� hi ha moltes petites collonadetes que d�nen feina... I un ja no te 20 anyets.

Una abra�ada i...

Sigueu Herois!
http://vagardevagar.blogspot.com/

Unknown ha dit...

Euria,
no et rajis, ara!

Maria marieta,
ja esteu apuntadeta

Puji,
ja patia de no veure't

Eduard,
re home, tu dedicat a les teves heroïcitats per ara.

rhanya2 ha dit...

Je m'apounte!!!!

alatrencada ha dit...

Veí, aquest és el 1r comentari que et deixo: Jo m'apunto!

Anònim ha dit...

Doncs jo també m'apunto! Aniré passant per veure com avança la cosa!

Antígona ha dit...

Ay, Veí, después de mucho pensarlo, porque voy de trabajo hasta arriba, me tienta tanto la idea que... que sí, que me apunto yo también.

¡Un beso!

Marinetix ha dit...

Eps! Jo també ho vull provar!
Però quina pena que el "Relats Conjunts" s'apagui... era molt divertit!
Què et sembla si, més a més d'engegar la teva iniciativa, agafaem el relleu a l'Ònix? Algú té contacte amb ella per poder "traspassar" aquell blog?
Petons.

Unknown ha dit...

Violette,
Trés bien, ma douce pâtisière!

Alatrencada,
jo sí et coneixia, vigilant-te des del Turó Park. Benvinguda!

Trillina,
benvinguda. Apuntada estàs!

Antígona,
¿y la ilusión que a mi me hace que vengas? Por mucho trabajo, tú, diez lineas las sacas adelante en un plis-plas.

Marinetix,
apuntada. Però això dels relats conjunts ha de ser l'Ònix que ho digui o delegui. Si no respirés en un temps, li enviem un e-mail.

Montse ha dit...

ostres... on he demanat jo que si m'hi volíeu? en quin blog??????????? vale...

Que m'hi voleu? faré el que pugui (diuen que qui fa el que pot no està obligat a més, noooooo?)

petonets!

zel ha dit...

És que em penso que ja m'haviua apuntat, però no sé on!!!! Sé que ho vaig fer, per si de cas hi torno, vaaaa, convideu.me, sispli, que m'agraden les bogeries i entramaliadures grupals o no!

Metamorfosi ha dit...

Ostreees... quina moguda que has muntat estimat Veí!
Si em descuido em quedo fora!

T'escric un correu-e amb algun dubte, entesos?

Petons!

Unknown ha dit...

Arare,
és clar que t'hi volem! Apuntada estàs!

Zel,
ARA MATEIX;ja estàs apuntada

Meta
tu, dubtes? Fora, tu? Descuidada, tu? ;-)

hypatia ha dit...

ei,
i els nouvinguts més silents?
que hi podriem tenir un raconet?

Anònim ha dit...

These articles are fantastic; the information you show us is interesting for everybody and is really good written. It’s just great!! Do you want to know something more? Read it...:Great investment opportunity in Costa Rica: jcondos house, costa rica beach condos, condos rentals. Visit us for more info at: http://www.jaco-bay.com/