15 de desembre del 2007

Per conèixer Barcelona...què millor que un llibre o una ruta literària!


Ara que vénen festes i potser teniu temps de tarambanejar per la ciutat, podeu acollir-vos a alguna de les propostes que proposa la gent de Conèixer BCN.


Si no, penseu que durant tot l'any podeu acollir-vos a alguns dels recorreguts literaris que aquesta gent fan per la ciutat, lligant una obra i el seu autor. En teniu per tots els gustos: Maragall, Orwell, Montalbán, Sagarra, Mendoza, Cabré, Zafon, Falcones, Baulenas, Marsé, Rodoreda (ideal ara que ve l'any de l'auotra de la Plaça del Diamant),...


Hi ha molta gent que es dedica a això ara; i hi ha força intrusisme en el sector de guies turístics. Jo n'he fet alguna amb les noies de Conèixer BCN (sempre són noies les que ho fan tot bé!?) i us en garanteixo la qualitat. També, si sou mestres o educadors/es, podeu acollir-vos a d'altres propostes més formatives adreçades a escoles o grups organitzats. En trobareu sobre "Cinema i ciutat, sobre R"ecorreguts històorics", Tallers sobre vídeo o fotografia,... Trobareu més informació aquí



PS Ah! I no tinc res a veure amb el negoci, eh? No malpenseu! Tan sols que m'agrada difondre allò d'interessant que es fa a la ciutat.
Si el que voleu és anar per lliure, aleshores necessitareu comprar aquest llibre. Indispensable per una primera aproximació literària als racons poètics barcelonins.

A banda, és clar, que vingueu de tant en tant al terrat de ca meua!

6 comentaris:

Robertinhos ha dit...

molt bona recomanació Veí...encara que potser tindrem que quedar i que ens fagis de guia. Malgrat tot, a vegades és millor perdres, no?

rhanya2 ha dit...

Per això tens el premi Blog Solidari, per compartir el que t'agrada sense afany de lucre...

SU ha dit...

Estimat veí!

Ja hem fet el fet!

Quan vulguis, passa't per casa, sense oblidar el teu somriure...

Tonet,

Su i Anna, les dues meitats

Antígona ha dit...

Lo de los itinearios literarios me parece una día muy atractiva. A veces basta con emprender un itinerario distinto por tu propia ciudad, plantearse una ruta que nada tenga que ver con los propios hábitos, impuestos o simplemente acostumbrados, para que ésta aparezca ante tus ojos con una luz renovada. Y si es de la mano de la literatura, mucho mejor.

Lástima no estar en Barcelona. ¡Ay, con lo que me fascina tu ciudad!

¡Un beso!

Caterina Cortès ha dit...

Això dels recorreguts literaris sembla molt interessant. Llàstima que crec que a Palma no ho fan això...
Gràcies per la visita. T'explico lo de Personatges itinerants. Acabam de començar i no sé ben bé com pot acabar això a la llarga. De moment, es tracta que cada un crei un personatge dins una història i anar-los enllaçant en una història comuna. Suposo que poc a poc aniran sorgint propostes noves i quanta més gent s'hi apunti millor. Si escrius al blog de na Carme Rosanas (http://cat.bloctum.com/carmerosanas/) ella t'ho explicarà millor, que és de qui ha sortit aquesta iniciativa i si et fa participar (ho feim només perquè ens agrada escriure), estarem encantats d'acollir-te! ;D

the silver blue sea ha dit...

Un excel·lent suggeriment Veí.