14 d’abril del 2011

De poesia als parcs...

  Ara que estem en febre primaveral, que millor que una mica de poesia en les fondalades dels boscos frescals?

Doncs d'això va, més o menys la proposta literària de la setmana.

'El sotabosc és al sotavers com els cims de les muntanyes són a la lírica enlairada. La summitat de les serralades no ens deixa veure el sotabosc, de la mateixa manera que els alirets de la poesia exaltada ens tapen en el seu substrat'. Així presenta el cicle Poesia als parcs el que n'és coordinador, Carles Hac Mor, juntament amb Ester Xargay. El sotabosc i el sotavers serà el tema central del cicle d'enguany, que ha començat el diumenge 3 d'abril i acabarà el 20 de novembre.
El cicle Poesia als parcs és una iniciativa que s'emmarca dins el programa cultural Viu el parc de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Enguany el programa arriba a 14 espais naturals, vuit dels quals formen part del programa cultural Viu el parc, quatre a d'altres cicles poètics organitzats en altres espais naturals de Catalunya i dos més a Sardenya.

El cicle es va obrir a Alella (Parc de la Serralada Litoral) Miguel Àngel Marín i Perejaume (el 3 d'abril) i va continuar  a l'ermita de Sant Pere de Reixac (Parc de la Serralada de Marina) el 9 d'abril amb Montserrat Abelló i Tomàs Àrias acompanyats de la Coral Mare de Déu del Turó de Montcada.

El 15 de maig el sotavers recalarà al Pati de la Casa de Cultura de Sant Llorenç Savall amb David Caño i Cinta Massip. Al juny, el cicle sortirà de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona per fer dos recitals al Parc Natural de l'Alt Pirineu. El dissabte 11 de juny recitaran Francesc Bombí Vilaseca i Martina Escoda al Centre d'Art i Natura de Farrera mentre que el 12 es farà una passejada poètica cap a l'ermita de Santa Eulàlia d'Alendo amb aquests poetes i altres poetes del Pallars.

El 22 de juliol el recital seguirà fora de la província, en aquest cas seran Carles Lapuente i Rosa Pou, acompanyats musicalment per Xavi Llosas, que recitaran al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí en el marc de les Nits d'estiu. L'endemà, 23 de juliol, l'Escola de Natura de Vallcàrquera (Parc Natural del Montseny) acollirà el recital de Jordi Aligué i Anna Ballbona, amb música d'Arturo Blasco.

Una nova sortida tindrà lloc el 31 de juliol, en aquest cas al Parc Natural del Delta de l'Ebre. La barcassa Garriga acollirà Yannick Garcia i 'Paraules a banda', amb Anna Maluquer i la Big Bang Valona, dirigida per Marc Egea. L'actuació s'emmarca en el setè aplec Bouesia a Deltebre.

L'1 i 2 de setembre el cicle Poesia als parcs recalarà al Parco di Porto Conte i al Parco Nazionale della Asinara, a Sardenya (Itàlia), on participaran Max Besora i Ricard Ripoll amb Marc Egea com a músic.

Els darrers recitals de l'any seran a la Font del Pradelló d'Olzinelles, Sant Celoni (Parc del Montnegre i el Corredor) el 18 de setembre amb Pepa Balsach acompanyada del Grup Montnegres. Andriy Antonovskiy i Catalina Girona recitaran el 9 d'octubre a l'ermita de Sant Feliuet de Savassona de Tavèrnoles (Espai Natural de les Guilleries-Savassona) mentre que Lluís Figuera i Dolors Miquel, amb la Coral de la Diputació, ho faran el 16 d'octubre al Conjunt monumental d'Olèrdola (Parc d'Olèrdola).

Tancaran el cicle Àngels Arguiñairena, Jordi Florit i Orland Monguillot el 13 de novembre al castell de Castellet (Parc del Foix) i Marta Darder i Ricard Mirabete al Mur de Begues (Parc del Garraf) el 20 de novembre.



Serà per poesia!


El program sencer, en PDF, aquí
I si voleu veure les intervencions (n'hi ha prop de mil!) dels poetes d'altres anys, aquí.
_____________________________________________________________
De blogs, roses i llibres



Pista 2/10: les meves veïnes no són gaire addictes a visitar el blog. Llàstima...!D

7 comentaris:

rhanya2 ha dit...

Mentider...

Pilar ha dit...

Estàs segur?

zel ha dit...

Punyetero, saps com posar l'ham i l'esquer de manera iresistible...Petons estimat!

zel ha dit...

Vaja, ara me n'adono, 15 dies tard...sniffff.
Però jugaré a endevinar els altres, que faig vacances a partir de demà!

Lula ha dit...

Puuubreeeeeeeeet.....

El veí de dalt ha dit...

Violette,
mira com em creix el nas...

Pilar,
segur!

Zel,
diga-li tonto...
I beneita tu de no apuntar-te!
Això passa per fer-me el salt!

Lula,
...fa una pena!

Montse ha dit...

seguirem per a bingo!