5 de setembre del 2012

Del Museu del Disseny Friki (55): L'expenedor de ciris


Fa temps que tenim aparcat el Museu Blocaire del Disseny Friki, recordeu? Doncs m’ha recat de recupeerar-lo amb un objecte que m’ha impressionat.

L'altre dia, passejant (és un dir; més aviat hauria de dir, esquivant guiris) per la mai prou ponderada vila empordanesa de Pals on m'havien assegurat (erròniament) que hi feien un mercat de la cervesa - l'esmentada fira es feia el cap de setmana següent, ai las!-; les meves passes em van conduir, vés per on! (serà pel meu passat d'escolanet de Montserrat), cap a l'església del poble; just a tocar del confessionari. Com que sempre vaig net de culpa no em va caldre despertar el mossèn que mansuetament hi somicava rere el reixat. Però la vista se'm va anar de pet a l’objecte de la fotografia.

Era una maquinota que il·luminava tot un racó de la nau.  Em vaig aprovar suposant (digueu-me sagaç) que no serien ni coca-coles ni condons (és una burda metàfora) el que allí hi trobaria i mira per on!, em vaig adonar-me que l'Església (amb "E" majúscula), tan endarrerida en alguns aspectes que sembla,  s'havia posat al dia en la venda al detall. 

Allò era una màquina expenedora de ciris! 

I els venien  a un euro la peça!  Evidentment, en vaig comprar una dotzena  i els vaig encendre pensant en tots vosaltres i les vostres ments pecadores, colla de descreguts!




Potser és que n'hi ha a totes les parròquies i això és més vell que els discursos del Punset, però jo, llec com sóc en temes de la cosa mistica, era el primer cop que veia un artefacte abillat de tal guisa, i per això el vaig agafar sota el braç (és una altra metàfora burda) i me'l vaig endur de pet al nostre Museu Blocaire del Disseny Friki ( on ja tenim 55 objectes!).  Aquest expenedor el deixo al rebedor de casa, perquè enceneu un ciri cada cop que vingueu a veure'm.

I ja sabeu: si teniu algun objecte o imatge friki digne del nostre museu, me les envieu per email i engrandim els prestatges. Ja sabeu que la visita és gratuïta.

I ara, a confessar-me toquen.

Sigueu bons minyons, que a les minyones ja les atendré personalment.

9 comentaris:

Glo.Bos.blog ha dit...

En hi ha de diferents colors i olors?
Jo en vull dos de vainilla i un de maduixa. 3 euros, no?

Garbí24 ha dit...

certes pràctiques amb ceres calentes podrien disparar la venda d'aquests suposats pràctics aparells

Clidice ha dit...

marededéusenyor! (mai més ben dit) Vols dir que això agradarà per allà les altures? vull dir més enllà dels cirrus i estratocúmuls, no pas a can Vaticà. Q3 powa!

khalina ha dit...

OStres, jo també vaig retratar aquesta maquineta de Pals aquest hivern. Es increïble!!Jo mai n'havia vist una d'igual. I això que si vaig de passeig entro a tafanejar esglésies de poble desconegudes (per mi) per veure com són i tenir fresca a l'estiu

Pere ha dit...

A més les instruccions estan escrites en quatre o cinc idiomes.

Bona nit veí de dalt:)

Elfreelang ha dit...

I torna canvi? l'han aplicat l'Iva?

Anònim ha dit...

quins tipus de ciris hi havia a la màquina? llargs? curts? de colors? ciri light? xD

Laura T. Marcel ha dit...

Doncs foto no en tinc, però fa ja molts any em vaig quedar a quadres quan vam anar a la Castilla Profunda, crec que era a la província d'Àvila, on al "cepillo" (no sé com es diu en català) d'una església que visitàvem hi havia una ranura per passar la Visa i fer el donatiu telemàticament. M'ho has fet recordar.

jomateixa ha dit...

Aquí qui no corre, vola.
Vaig a fer una ullada al museu, que me l'havia perdut...