4 de setembre de 2009

Meme lingüísitic: cinc mots innombrables al replàEl Sani Girona. amo i senyor d'un blog innombrable (vull dir, que costa de pronunciar del carall!) s'empesca un curiós meme que em va bé de treure al replà. A veure qui el segueix. Es tracta de dir
quines paraules ens provoquen més animadversió...

Jo no tinc paraules. Vull dir, que no tinc paraules "vetades" (tret d'opusdei, josémariaaznar o veïns morosos). És més, sóc tan viciós de la llengua -de la llengua escrita, vull dir- que encara m'excita agafar el Pompeu i posar el dit. El Pompeu no és un consolador: és un diccionari. No vull dir el dit a qualsevol lloc, sino posar el dit damunt una plana a l'atzar i mirar quina paraula surt. A veure si la conec. Si conec la paraula, no a mi mateix, que per això necessito la mà sencera, s'entén. Però si es tracta de practicar llengües, ja sabeu: el francès és la millor. Per allò de la grandeur. De la grandeur del vocabulari, és clar; no la del dit. A vegades ho faig (que no vol dir que "no m'ho faig") fins i tot amb la Larousse. Que és el nom d'una enciclopèdia, no d'una veïna moscovita, eh?

Però posats a buscar alguna d'aquelles paraules o termes lingüístics que em treuen de polleguera (mira!, aquest podria ser un!) i em posen els pèls del bescoll de punta (podria ser dues!), diré cinc mots a cuita-corrents (i ja serien tres) i no a la babalà (quatre) i sense nihil obstat (cinc). Si no, perquè coi, faig el reconsagrat meme, oi?.

Doncs vinga! Una: desenvolupament sostenible, dues: no a l'avortament, tres: pederasta, quatre: borjamari, i, és clar, cinc: El Paseante.

I a vosaltres, quines paraules us neguitegen?

Si t'ha agrada't, pots votar-me a:
Votam al TOP CATALÀ!

9 comentaris:

BACCD ha dit...

Sí, foten els pèls de punta, aquestes paraules! "Paseante" no, però ja sé que us la teniu jurada XD

Doncs mira, potser et recolliré el meme un dia d'aquests.

Joan Vigó ha dit...

“Tribunal de justícia”, un clar oxímoron.

“Políticament correcte”, sinònim de “perfectament hipòcrita”.

“Llibre d’autoajuda”, mai s’havia abusat tant de la ignorància. La millor autoajuda sempre ha estat la masturbació (amb llibre o sense).

“Democràcia”. Si algú creu que el que tenim ho és, ja el planyo.

Qualsevol plural escrit en forma masculina i femenina de manera consecutiva (p.e. “homes i dones”). Per què se segueix perpetuant la confusió entre gènere i nombre?

N’hi ha més, però no vull abusar.

el paseante ha dit...

Castigat sense paraules, per carallot.

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Viu i llegeix ha dit...

per dir-mne algunes :
no puc amb els "companys sentimentals" que sempre estan a punt d'agredir.

Els "paisatges o situacions dantesques" estan una mica suadetes

"qualsevulla" i "emprar" em fan alergia.

chamb ha dit...

1) "la meva parella"
2) sostenibilitat
3) nosaltres parim, nosaltres decidim
4) socialista
5) estampillat
6) Dolors Camats

rr8004 ha dit...

Thanks for posting, definitely going to subscribe! See you on my reader. Please come visit my site Newfoundland when you got time.

zel ha dit...

Em neguiteja tot el que tingui a veure amb el control del pensament i la retallada de llibertats...

Anònim ha dit...

Nice, I think it could be interesting to add some more entries following this one, and probably it's not only me having this opinion. Cheers! Please come visit my site Sacramento Yellow Page Business Directory when you got time.