17 d’abril del 2009

Vuit rutes literàries per conèixer quatre espais naturals




A què es guapa la foto? Doncs sapigueu que entre el març i el juliol podeu seguir, un cicle de vuit rutes literàries per quatre espais naturals del nostre país. Literatura i natura, una bona combinació. Arribeu tard a les de març; però us en queden cinc encara per apuntar-vos! I em consta que la gent que ho fa (Conèixerbcn), són bons professionals. Vaig fer algun parell de rutes literàries amb ells per Barcelona (la de La catedral del Mar i de la George Orwell. Homenatge a Catalunya) i vaig aprendre moltes coses.

Les rutes utilitzen la literatura com a fil conductor per apropar aquests espais a un públic divers i interessat en aprofundir en la geografia i la cultura del nostre país. Un públic encuriosit, com vosaltres, vaja. Cada ruta s'inicia a dos quarts d'onze del matí i té un preu de 2 euros per participant. Un xollo, vaja!

La primera ruta es va fer el 28 de març al Parc de Collserola amb la 'Ruta Verdaguer'. i el 4 d'abril, en el mateix parc, la segona, amb la ruta 'Vallvidrera i Montalban'. SAbíeu que hi vivia allí, oi?

Demà es fa una ruta pel Parc del Garraf . La proposta és conèixer, el 18 d'abril, 'Sitges i els modernistes'. I si no arribeu a temps, encara us quedenpel 9 de maig una ruta per Vilanova i al Geltrú: 'Vilanova i Víctor Balaguer'.

En el Parc Natural del Montseny, el 23 de maig es farà la ruta ''Poetes del Montseny. Literatura popular i culta'. entorn el poble de Viladrau. Una preciositat de ruta. El 13 de juny serà el torn de 'Figaró-Montmany i el modernisme literari: Els sots feréstecs'; ja sabeu, el clàssic de Ramon Casellas. L'heu llegit, oi? Si no, us el recomano vivament pel seu valor literari i històric.

Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac la primera proposta tindrà lloc el 27 de juny: 'La vall d'Horta (Sant Llorenç Savall) i la colla de Sabadell'. Sapigueu que a la vall d'Horta es troba el Marquet de les Roques, una casa que va ser residpencia d'estiu de al famílaieein fer unes festasses del carall. L'última ruta es farà el 4 de juliol a Rellianrs, 'Rellinars: Ferran Canyameres, el Vallès poètic'. El Canyemeres és aquell que va immortalitzar, crec recordar, allò del "Com el Vallès, no hi ha res".

Per participar en les rutes cal inscriure's prèviament, ja que així els organitzadors poden planificar correctament l'activitat. Es pot fer per telèfon 657 436 467 i 651 579 128 (pregunteu per Clara o Marga) o bé per correu electrònic: info@coneixerbcn.com. Donen una petita documentació de suport.


Us deixo uns links per ampliar informació:

Existeixen fitxers associats coneixerbcn
Existeixen fitxers associats Díptic de les rutes literàries [pdf]

Si t'ha agrada't, pots votar-me a:

Votam al TOP CATALÀ!

7 comentaris:

Cèlia ha dit...

A Valls hi ha la ruta de narcís Oller!

el paseante ha dit...

Al començament no entenia res. Veí-natura-literatura són termes antònims. Fins que m'has donat la clau: Clara i Marga. T'he imaginat fent-te el culte i l'esportista de bracet amb elles, i ensopegant en totes les pedres de la ruta literària mentre recites: "Con diez cañones por banda, viento en popa...".

khalina ha dit...

una proposta interessant

Viatger ha dit...

Moltes gràcies veí, n'havia sentit a parlar , i ara veig que ho tenen molt ben organitzat, llàstima que la que m'agradaria molt fer (Viladrau Montseny) tinc el cap de setmana ple!!

Miraré si puc anar alguna de Barcelona!

Records

Deric ha dit...

A Londres hi ha la ruta d'en Regor

Rita ha dit...

Hahahahaha això entre tu i el nadador ja comença a ser malaltís...

Gràcies per l'info. Molt interessant!

Mireia ha dit...

gràcies per la informació, jo fa moolts anys era molt de sortir a "contactar amb la natura" !!