26 d’abril del 2009

De veïns de l'escala (8): Cangrejo Mariano, mampostero del andamio


Mariano Bermúdez va néixer a l'estepa manxega, fa prop de quaranta anys. Era el petit de deu germans. Va emigrar jovenet a Catalunya, on després d'exercir inversemblants oficis -corredor d'assegurances, camell de cap de setmana, venedor d'enciclopèdies a domicili, sauri fracassat, mamporrero de l'exèrcit, i temporrer il.legal- va anar a petar, finalment, a la plana de Vic, com a manobre especialista.

Exemple modèlic d'immersió lingüística (repèteix assíduament "plegu" i "enxegu"), és un fervorós seguidor de Maleruveïnes FC, devorador de bocates Revilla, bevedor compulsiu de xibeques, admirdor de Juanita Reina i col.leccionista de calendaris de noies en pilota picada i pits siliconats. Tot i que ja va mostrar les seves habilitats escèniques (extra en un spaghetti western on moria a la primera escena) i les seves veleitats barítones (fent gàrgares cada matí front el mirall), continua perserverant en el seu somni de tota la vida: ser fitxat per Almodóvar en una pel.li de culte que el dugui a la fama.

Solter per la força i mormó incnfés -"Mi religión me impide darme a una sola mujer", em diu sovint quan el trobo a l'ascensor-, exerceix el seu incomprès apostolat entre les noies púbers que s'apropen a la seva bastida mentre feineja, sense menjar-se, és clar, ni un donut.

S'ha fet un sobrenom en els puticlubs de la ciutat, on és conegut entre el gremi com El Cangrejo de Vich, atesa la seva peculiar manera de culejar enrere en el moment àlgid de l'explosió seminal. Tot i que ja ha perdut el compte dels polvos estroncats -"Yo, veí, he nasió pá follar", em diu sovint quan fem una cervesa al garito de la plaça Reial; el seu desig per aquest any és arribar a realitzar un cunnilingus complert dalt d'una bastida a 20 metres d'alçada.

Mentre espera el seu moment de fama, continua enviant currículums a Antena 3 i Telecinco per ser fitxat en programes tan edificants com "Directo a la Cama" y "Caravana de solteros". "Se lo dije a mi santa madre, en el cielo descanse: Mamá, un dia tu Mariano será famoso". Mentre espera la trucada, es passa les hores mortes (cal dir que està a l'atur?) al bar de la cantonada, llegint el seu còmic preferit: Pepe Gotera y Otilio, chapuzas a domicilio, que sempre duu a la butxaca del pantaló.

No cal dir que el tenim com al manetes de l'escala: serveix tan per a un cosió com per a un fregaó". El que fa a casa les veïnes quan us ve a adobabr alguna canonada, això ja ho explicaran elles,... si volen...

Si no ho sabíeu encara, viu al sobreàtic de l'escala del costat.

Els altres veïns de l'escala;

1. Manolo Carmona, alias Vanessa, travesti; porter
2. Vincent Machin, chafarrinador; entresol primera
3. Pròsper Cesid, espia; primer quarta
4. Benigno Galindo, matador, segon tercera
5. Thierry de la Melangière; restaurador, tercer tercera
6. Melquíades Carallop, econaturalista, cinquè cuarta
7. Jep Remull, mariner d'aigua dolça, quart primera
8. Cangrejo Mariano, mampostero del andamio; sobreàtic segona



Si t'ha agrada't, pots votar-me a:

Votam al TOP CATALÀ!

4 comentaris:

Cèlia ha dit...

Un bon veí, si s'espatlla alguna cosa de l'escala, ja teniu un mampostero!

khalina ha dit...

un veí curiós com els altres!

Emily ha dit...

Veí, si paso per sota d'un "andamio" surto corrents!

El veí de dalt ha dit...

Cèlia,
ja ho pots ben dir!

Kha,
tots ho som!

Emily,
i que no et caigui al damunt!