16 de maig del 2009

De veïns de l'escala (9): Gustau Parra, boxejador-fajador


Cadascú neix amb la cara que li toca, i el petit Gustavito va néixer amb cara d'hòstia supina. De petit, va haver de suportar les plantofades dels pares, germans, tiets, cosins, amics i veïnat en general, incapaços de reprimir-se davant la invitació constant del posat del Gustavito a què li deixessin anar una sonora bufetada entre orella i orella. Als dotze anys, el noi va abandonar l'escola -per sort seva, encara no s'havia inventat l'ESO- per dedicar-se professionalment a rebre tota mena d'hòsties i mastegots en els quadrilàters de l'extrradi barceloní. Malgrat d'aquest dur escenari familiar i laboral, el ja forjat Gutavito va poder acabar l'educació elemental gràcies als doctes consells del seu ídol d'infantesa, l'Epi. L'Epi de Barrio Sásamo, a qui seguia amb delectança cada tarda de cinc a set...

Malgrat que Gustau Parra mai va guanyar cap dels 99 combats professionals que va fer -per culpa, bàsicament, de la seva addicio al vi cosechero (sempre en porró, això sí!)-, els miserables contractes que aconseguia li permetien, almenys, costejar-se les despeses mèdiques ocasionades per les pallisses monumentals que rebia en els combats amanyats pel seu mànager. Va esdevenir un sobrevivent al coma profund.

La fama, però, li va sobrevenir quan instal.lat a la costa marbellí, va aparèixer com a testaferro d'un tal Tio Gilito, que li havia promès dirigir un Casino per acabar repartint estampetes de Sant Llúcia.

Retirat fa anys dels quadrilàters, el veig encara entrenant-se fent ombres contra ell mateix al replà de l'escala. Quan li demano com li va, semprpe em respon el amteix: "Grrrrrf, smmmmff, plsssst, rggghttt"; sense adonar-se que encara duu el protector bucal a la boca. En fi, un pobre jan que sempre us agrairà que li deixeu pagada una copeta de vi (cosechero) al bar de la cantonada.

Si t'ha agrada't, pots votar-me a:
Votam al TOP CATALÀ!

12 comentaris:

Emily ha dit...

Ui, Veí en quina escala més poc recomanable vius. Esteu triats. Gustavito potser és dels millors que has posat. Ja li deixaré una copeta de vi pagada, home. I si cal l'ampolla sencera.
Saps que tinc unes calces amb la Peggy de Barrio Sésamo al mateix lloc on ell du l'Epi? No em demanis foto, si us plau.

El veí de dalt ha dit...

Emily,
ara amteix te les demano per fer-lis un post especial!

Cèlia ha dit...

Bona cosa ha anat a dir l'Emily! però digues-li al Gustavito que dissabtes pel matí tornen a fer Barrio Sesamo, que no he vist de passada (no sé quina cadena!) i així, entre copa i copa (que també li'n deixo alguna de pagada) sabrà on és amunt i vall i, si som molts o pocs (bé, això dependrà de les copes que se n'hagi begut!)

Emily ha dit...

Veí, les fotos les vols des de leeeeejos o ceeeerca?

Violeta ha dit...

Jajajaja...!!! Veí, va néixer amb cara d'hòstia supina...! Molt bo.

:)

nimue ha dit...

ai, pobre! sort que sempre li quedaran els bons consells de l'Epi!!!

El veí de dalt ha dit...

Cèlia,
i a dins i a fora, també, oi?

Emily,
quines coses de preguntar! Les vull en primer pla!

Violeta,
és que tinc cops amagats, jo...

Nimue,
i tant!

atikus ha dit...

Digo yo si con un reserva hubiera tenido mejor suerte ;)

pues el siguiente post que tengo en mente tiene bastante que ver con esto ;)

Saludos

khalina ha dit...

jo no li pago més copes que ja en té prous, i encara hi haurà bronca pel veïnat.

Cèlia,crec que alguns ja coneixien la roba de l'Emily amb la Peggy. No malpenseu, però diuen que alguns/es observen la roba que estenem al celobert.

RaT ha dit...

A mi el que em mola d'en Gustavín són els pèls a les cames, els pèls a les aixelles, els pèls al pit i els de la panxeta... No suporto haver de compartir l'Epilady i menys, les cremes facials.
Gustavín-vín-vín tinc un tetrabrik de tinto valldepeñas a la nevera, vens?

Mental Health Care ha dit...

I really liked your blog! You have some great content. Check out my blog and give me some feedback Please come visit my site clinical psychologist and give me any valuable feedbacks.

Employment Training ha dit...

Well, nice article buddy… Someone will love to read this infor if I tell her about this. She’s really interested in this subject. Thanks again… Please come visit my site employment when you got time.