1 de maig del 2009

Nou cicle de "Poesia als parcs": 15 recitals d'abril a novembre





Aquest abril passat arrencava el cinquè cicle de Poesia als parcs, sota el títol 'Les veus de la natura', que comptarà amb 15 recitals, entre abril i novembre d'enguany, per diferents parcs naturals de la província de Barcelona i per parcs d'Itàlia i França. El cicle està coordinat per Ester Xargay i Carles Hac Mor. L'organitza l'Àrea d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes i de l'Institut Ramon Llull.

Ja he parlat altres cops d'aquest cicle. I sapigueu que podeu veure els vídeos dels recitals anteriors, poema a poema, en la Galeria de vídeos de la web de la Xarxa de Parcs Naturals.

El primer recital va tenir lloc a l'ermita de Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac, Parc de la Serralada de Marina) el dissabte 18 d'abril a les set de la tarda. Hi van pendre part Xavier Caballero i Elisa Riera. Es veu que van fer "el lleno".

El següent recital serà el dissabte 16 de maig a les set de la tarda al Jaciment de Can Tacó, al turó d'en Roina (Montornès del Vallès, Parc de la Serralada Litoral), amb Joan Carles González Pujalte i Rafael Vallbona. L'indret em sembla que té la peculiaretat de fer-se al csota d'un jaciment de restes romanes.

Lambert Botey, Lara Ullod i Joaquim Sala-Sanahuja protagonitzaran el recital del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que tindrà lloc al Marquet de les Roques (Sant Llorenç del Munt) el diumenge 24 de maig a les dotze del migdia. Només anar a veure el Marquet de les Roques paga la pena el viatge. Creieu-me...

La Rectoria del Brull (Parc Natural del Montseny) acollirà el dissabte 4 de juliol a les set de la tarda el recital de Lluís Calvo i Jordi Valls. Què dir del Montseny, la muntanya literària per excel·lència!

El recital al Parc del Castell de Montesquiu, amb Pau Vadell i Amadeu Vidal Bonafont, tindrà lloc en el marc de 'VersosBisaura 2009', el diumenge 30 d'agost a les sis de la tarda. El castell aquest també paga la pena de visitar.

La Font del Pradelló (Olzinelles, Sant Celoni) acollirà el recital del Parc del Montnegre i el Corredor el diumenge 27 de setembre a les dotze del migdia amb Pau Gener i Jordi Julià. VAig anar un any i la remor de l'aigua de la font , el vent sacsejant el brncam de roure i alzines i les veus dels poetes, donaven una sensació de màgia contiguda a l'espectacle.

A l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona, l'ermita de Sant Feliuet de Savassona (Tavèrnoles) serà el marc dels versos que recitaran Enric Casasses i Blanca Llum Vidal, amb Ivette Nadal a la guitarra. Serà el diumenge 11 d'octubre a les 12 del migdia. Des d'aquest turó s'albiren els Pirineus, el Montseny i la plana de Vic i tota la serralada Transversal.

El Conjunt Monumental d'Olèrdola (Parc d'Olèrdola) acollirà a Montserrat Abelló i Ricard Garcia el diumenge 18 d'octubre a les dotze del migdia mentre que el Parc del Foix tindrà a Andreu Galan i Jaume Pons Alorda a la plaça del castell de Castellet el diumenge 15 de novembre a les dotze del migdia.

El cicle es tancarà amb un recital a Vallgrassa. Centre Experimental de les Arts (Parc del Garraf) el diumenge 22 de novembre a les dotze del migdia amb els poetes Marc Romera i Benet Rossell. El Garraf també és un espai curiós de conèixer i la gent del Centre aquest orgaitza sovint exposicions d'art que són mereixedores de fer-hi una visita quan us vingui bé.

Si aneu a algun, ens ho expliqueu!

Si t'ha agrada't, pots votar-me a:

Votam al TOP CATALÀ!

5 comentaris:

Striper ha dit...

Doncs aixo es com poesia al cuadrat.

Mireia ha dit...

Gràcies per tota la informació!

khalina ha dit...

ho apuntarem a la complicada agenda, però poesia en un parc com diuen és més poesia

Violeta ha dit...

Ens tens ben informats. Prendrem nota. Quin luxe d'agenda.

Cèlia ha dit...

Em cau llunyet per a fer escapada, però és una idea fantàstica!