20 de març del 2009

De veïns de l'escala (6): Melquiades Carallop, econaturalista sostenible


Avui toca al torn del veí del cinquè quarta. En Melquíades Carallop.

En Melqui, com se'l coneix al barri, va néixer en el si d'una humil familia obrera del Baix Llobregat. Les penalitats viscudes en els 30 m2 del sobreàtic rellogat, que va compartir durant més de trenta anys amb els nous memebres de la seva família, van marcar aviat les seves ànsies de llibertat i les inquietudus polítiques i els seus somnis revolucionaris. De molt jovent es decantà per l'associacionisme de barri, delegat unicversitari i ja en el món laboral, va fer d'enllaç sindical. Expulsat cada cop dels partits on militava pel seu radicalisme d'acció, cada cop més a l'esquerra, va ser conegut per la seva obra teòrica i els seus manuals de guerrilla urbana en el tardfranquisme.

En una d'aquella manifestacions per la Rambla on es reclamava l'adveniment de la democràcia, una bala de goma perduda, llençada pels grisos de l'època, li va rebotar al bell mig de les temples. Va caure rodó, desmaiat davant d'una de les botigues d'ocells que hi ha alcapdamunt del passeig. En tornar en si, enmig d'aquella fauna captiva i el girigall de sirenes i piuladisses, li vingué de sobtet una revelació divina: bescanvairia el seu llibre de capçalera, El Capital, per l'enciclopèdia sencera del National Geographyc; el Libro rojo de Mao, per les aventures de Gerard Durell i la col.lecció de videos porno amateur que col.leccionava des dels dotze anys; per tots els videos emesos a TVE de "El hombre y la tierra" d'aquell incomprès Javier Rodríguez de la Fuente.

Per això el veureu pel replà armat sempre amb gorra, caçapallones, xiruques, llibreta de camp i càmera fotogràfica. "Continuo intentant conèxier el món per canviar-lo", em diu quan me'l trobo d'aquesta guisa al celobert. El que no sé és que fa espiant amb els prismàtics les noietes dels pisos inferiors mentre són a la dutxa... Deu ser una manera d'entendre la natura.

Els altres veïns de l'escala;

1. Manolo Carmona, alias Vanessa, travesti; porter.
2. Vincent Machin, chafarrinador; entresol primera
3. Pròsper Cesid, espia; primer quarta
4. Benigno Galindo, matador, segon tercera
5. Thierry de la Melangière; restaurador, tercer tercera
6. Melquíades Carallop, econaturalista, cinquè cuarta

Si t'ha agrada't, pots votar-me a:
Votam al TOP CATALÀ!

5 comentaris:

zel ha dit...

D'on coi treus aquestes fotos? les històries són la conya, però les fotos....

rhanya2 ha dit...

I les veïnes?

khalina ha dit...

tot un personatge!

Violeta ha dit...

Ualaaaa, Veí, quina freekada...

Molt bo.

Carme Rosanas ha dit...

Je, je je, quina col·lecció de veins freekies que tenim!