19 de juny del 2009

De Barcelona literària: Llegir B@rcelona

Foto de Joan Colom

Remenant per la blogosfera descobreixo aquest blog: LlegirB@rcelona.

Una iniciativa de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès i de la Biblioteca El Carmel Juan Marsé per gaudir dels llibres i dels carrers de Barcelona. En aquest bloc podreu trobar de forma periòdica imatges, fragments literaris, diversos itineraris barcelonins i activitats relacionades amb la ciutat olímpica.

Barcelona és la protagonista de moltes novel·les. D’autors d’ací i d'allà. Els seus carrers han donat espai a personatges de diferents èpoques i han estat l’escenari de les seves accions, alegries, amors, pors i experiències.

Estic seguint la ruta de Al marge, de A. Pieyre de Mandiargues. Un llibre d'obligada lectura i que sempre havia pensat que algú havia de fer una ruta literària. Per això poso una fota de Joan Colom, un dels fotògrafs que més bé han sabut retratar el món d'un Raval dels cinquanta i seixanta.

Vés per on, ja estava feta i jo sense saber-ho...


Si t'ha agrada't, pots votar-me a:

Votam al TOP CATALÀ!

5 comentaris:

Júlia ha dit...

Van intentar fer-ne una versió cinematogràfica amb l'Emmanuelle de protagonista però va sortir molt fluixeta, encara que tenia algun fragment interessant.

Júlia ha dit...

Les fotografies de Colom són impressionants, em sobta no haver-me adonat aleshores de tanta sordidesa.

El veí de dalt ha dit...

Júlia,
saps que l'altre dia el vaig conèixer en persona? Un home impecable. Ningú diria que feia les fotos que feia i amb la tècnica que ho feia (ho saps oi', que mai mirava pel visor?). Ara el veig obsessionat per cedir a alguna administració que vetlli el seu llegat però abans vol acabar d'ordenar tot el seu material. Empresa impossible que acabarà amb les poques energies que li queden.

RaT ha dit...

Veinet... quan vulguis et convido a fer la d'Últimes Tardes con Teresa... unes braves al Delícies, una visita a les bateries antiaeries, seguir les passes d'en Pijoaparte... aquest és el meu trocet de barri!!!

El veí de dalt ha dit...

Rateta,
un altre llibre de culte, aquest. Ja em conec també aquests escenaris que dius. Però en companyia de la Rateta tindran un nou sentit. No et dic que no, algun dia...