1 de febrer del 2009

De veïns de l'escala (3): Pròsper Cesid, espia en hores baixes

Foto: M. González


En Pròsper Cesid Guerra ja va tenir una infantesa ben alterada. La seva vocació principal des de petit era entrar quan abans millor al cos —no al de la veïna del segon primera, com volíem fer tots els veïns (homes) de l’escala—; sino al benemèrit cos de de la Guadia Civil!


Però en el momento decisiu de la penetració, de l’entrada, vull dir, va ser rebutjar per un estigma congènit intolerable al Cuerpo: sabia llegir! I escriure! Desmoralitzat i revoltat, va decidir aprendre encara més de la vida dissoluta. Va ser admès en una acadèmia nocturna del carrer de Robadors, al Raval barceloní, on va encaminar els seus passos cap el que seria la seva principal ocupació futures: l’estudi teòric i pràctic de les llengües. De totes.


Pròsper domina avui dia la perfecció el francès, el birmà, el tailandès, el grec i, amb alguna dificultat, el búlgar. Amb visa i a domicili. Darrerament, a empès la dialèctica del cubà,


Amb el títol sota el braç va entrar a treballar en una companyia d’espies afeccionats al servei del govern, fundada per un cosí llunya per via paterna i el van destinar a la secció d’Afers Internacionals, atesos els seus coneixements idiomàtics. La fallida d’aquesta empresa a finals dels noranta, va fer que es quedés a l’atur. A l’INEM el van col·locar de mecànic, on està sempre amb l’eina a punt d’arreglar qualsevol problema dels baixos. Dels baixos fons. O dels femenins. "O dels que calgui", em diu; mentre m'arregla els baixos de l'automòbil.


>
Els altres veïns de l'escala;

1. Manolo Carmona, alias Vanessa, travesti; porter.
2. Vincent Machin, chafarrinador; entresol primera
3. Pròsper Cesid, espia en hores baixes, segon segona

Si vols enviar-me el teu perfil, ja saps...


Si t'ha agrada't, pots votar-me a:

Votam al TOP CATALÀ!

3 comentaris:

Striper ha dit...

La hostia quin bon repertori de veïnat tenim.

Carme Rosanas ha dit...

Sí, noi! quins veïns, gent ben especial!

the silver blue sea ha dit...

Bona setmana, Veí! Ah, quan convoquin Junta de Veíns a l'escala no m'ho vull perdre, aviso... jajajaja