27 d’octubre del 2009

De veïns d'escala (13): Joan Scot McFarmont i Puigdamunt, director general


En Joan Scot McFarmont i Puigdamunt treballa (és un dir) de director general de Qualitat de la Terra Verda i Pulida al nostre honorable govern de la Genialitat catalana. Em diu que sempre ha estat un home de camp i terra endins. No sé si creure-me'l: només cal veure-li el ulls sense potes de gall i els palmells de la mà, llisos com una post de planxar. Net d'un ex-combatent republicà provinent de les Highlands angleses, va flairar des de la primera alenada l'olor fresca de la catifa verda del mas familiar -una propietat l'extensió de la qual tan sols es podia albirar a les hores de mitja llum. Un jardinet, vaja.

El seu amor per la terra i els seus assalariats (un dels quals l'acompanya sovint de viatge duent -li les maletes i que ha tingut a bé posar amb ell en aquesta fotografia), fa que gaudeixi sempre per conversar i compartir llurs inquietuds des que es calçà les primeres xiruques. De jove ja va tenir clara quina seria la seva dedicació professional: dur el camp català a les més altes cotes de qualitat i verdor; i això, sense menystenir l'enriquiment de les famílies que tenia en custòdia. Ara, en un lloc de comandament clau per l'economia del país; la seva vena escocesa i les seves perspectives humanitàries es veuen del tot complertes amb la implantació de camps de golf als racons més impensables de la nostra geografia pàtria. I per Déu que està assolint el seu objectiu!, oferint alhora noves ocupacions (caddies, recollidor de pilotes, jardiner, ...) a la sempre malmesa pagesia catalana. Avui ja pot dir, amb la boca ben ampla. "Amic pagès, tira del carro i guarda els diners".

Fa dies el vaig veure sortir de casa amb un tal Millet.

Els altres veïns de l'escala;

1. Manolo Carmona, alias Vanessa, travesti; porter
2. Vincent Machin, chafarrinador; entresol primera
3. Pròsper Cesid, espia; primer quarta
4. Benigno Galindo, matador, segon tercera
5. Thierry de la Melangière; restaurador, tercer tercera
6. Melquíades Carallop, econaturalista, cinquè cuarta
7. Jep Remull, mariner d'aigua dolça, quart primera
8. Cangrejo Mariano, mampostero del andamio; sobreàtic segona
9. Gustau Parra, boxejador-fajador, segon primera
10. Pere Serra i Tallafort, llenyataire, setè quarta
11. Pau Pi Pi, jubilat sempitern, tercer segona
12. Boris Bigoff, assassí en sèrie, entresol quarta
13. Joan Scot McFarmont, director general, àtic segon


Si t'ha agrada't, pots votar-me a:
Votam al TOP CATALÀ!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

LA PROPERA REUNIO DE VEINS,INVITAM.
JUGANT AMB BCN.

atikus ha dit...

si es que con eso de que la tierra no es rentable al final vamos a tener que comer pelotas de golf para desayunar...que vida...que vida esta!!!